Brăila VOTEAZĂ! Haideți să fim orașul și județul cu cea mai mare prezență la urne!

Să votezi înseamnă să alegi, dar și să demonstrezi că ai discernământ, că știi să judeci, că ești parte a comunității și că înțelegi ce putere îți dă acea bucățică de hârtie pe care îți exprimi opțiunea! Răul se poate produce tocmai pentru că ai tăcut, ai lăsat lucrurile să meargă într-o direcție nepotrivită, ai îngăduit ca alții să se exprime pentru tine.

Jurnalul de Brăila îndeamnă toți brăilenii cu drept de vot să iasă la urne și să voteze. Nici de această dată nu vă vom spune ce și pe cine să votați, în schimb vă vom spune cu cine nu ar trebui să votați:

  • nu votați golani, bătăuși sau personaje care fac parte din clanuri dubioase, cu un trecut incert, care îi bântuie și în ziua de astăzi
  • nu votați semidocți, analfabeți, sau pe cei care și-au plătit locul pe care îl ocupă astăzi pe scena politică
  • nu-i votați pe cei care vă promit marea, unii au fost la guvernare și ne-au dat sarea! Fiți ancorați în realitatea Brăilei și în ce ne poate oferi acest oraș
  • nu-i votați pe cei care știți că nu pot reprezenta România în Parlamentul European! Am văzut cu toții ce pot face fondurile europene pentru comunitatea noastră!

Le urăm succes competitorilor electorali. Fie ca cei mai buni să câștige și să dezvolte municipiul și județul Brăila, în următorii patru ani! 


În cursul zilei de duminică, 9 iunie, urnele se deschid la ora 7.00, iar votarea se încheie la ora 22.00. Pentru alegerile locale, dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul.

La sosirea în secțiile de votare, cetățenii vor primi cinci buletine de vot. Mai exact, unul pentru alegerea primarului, unul pentru alegerea Consiliului Local, unul pentru alegerea președintelui Consiliului Județean, unul pentru alegerea Consiliului Județean și unul pentru europarlamentare.

Alegătorii trebuie să fie singuri în cabina de vot. Pentru ca buletinul de vot să fie considerat valabil, alegătorul trebuie să aplice ștampila într-o singură căsuță. Dacă ștampila figurează pe două sau mai multe pătrate, deci pe mai mulți candidați sau mai multe formațiuni politice, buletinul de vot se anulează.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry