Bucuria asfaltului din Vidin! Șoferii nu sunt încântați de restul drumului!

Bucuria asfaltului din Vidin! Șoferii nu sunt încântați de restul drumului!

 

 

Locuitorii cartierului Vidin s-au bucurat să constate că, la sfârșitul săptămânii trecute, constructorul a început să toarne primul strat de asfalt. Sentimentele s-au spulberat însă, când șoferii au constatat că proțiunea de drum, dintre strada Ulmului și podul de la Brăilița, a devenit impracticabilă.

Se va turna primul strat de covor asfaltic pe tronsonul dintre strada Ulmului și capătul autobuzului 2. Apoi, în perioada următoare se vor ridica capacele de canalizare la nivel, și se va turna al doilea strat de asfalt. Se va interveni în perioada următoare și pe celelalte tronsoane și la final vom finaliza cel mai complicat proiect, care a generat multe nemulțumiri îndreptățite și o luptă permanentă pentru rezolvarea situației”, a postat Marian Dragomir pe pagina de Facebook.

Proiectul cu asfaltarea Căii Galați a fost unul care a creat mari nemulțumiri locuitorilor din zonă, dar și celor care au fost nevoiți să tranziteze zona în ultimul an de zile. După ce s-a organizat licitația publică în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a hotărât să nu descalifice din licitație o societate aflată în insolventă, care a fost declarată câștigătoare a licitației, oferind prețul cel mai scăzut. Din cauza întârzierilor mari la lucrările executate, Primăria Brăila a luat decizia de a rezilia contractul unilateral, dar firma respectivă a contestat în instanță și a avut câștig de cauză. Judecătoria Brăila și Tribunalul Brăila au anulat rezilierea contractului, menționând că până la finalizarea termenelor din contract acesta nu poate fi reziliat deși societatea abandonase șantierul.

La termenul din contract, Primăria a reziliat contractul, a executat garanția și a solicitat despăgubiri în valoare de 400% din valoarea contractului, organizând o nouă licitație pentru expertiză la lucrările rămase de efectuat.

Faptul că lucrările au fost abandonate după ce s-au început lucrările de frezare a asfaltului, a condus la degradarea fundației străzii, care a mărit astfel costurile lucrării.

Noua firmă contractantă a început lucrările și se speră ca termenele noului contract să fie respectate și lucrările să fie de calitate.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry