Campanie odioasă în județul Brăila! Mai mulți primari în funcție se plâng de mesajele electorale false, lansate de contracandidații lor!

Un ziar de propagandă electorală, cu mesaje și articole de susținere a PNL, a fost distribuit personalizat, în funcție de candidat, în comunele conduse de primari ai Partidului Social Democrat.

Majoritatea primarilor, care primesc și acuzații în paginile publicației respective, spun că mesajele sunt false, acuzațiile nefondate și menite să manipuleze populația.

Primarul comunei Movila Miresii, Dumitru Panțuru, către candidatul PNL: ”Voi face front comun cu toate partidele să nu intri în Consiliul Local. Movila Miresii nu are nevoie de asemenea personaje toxice!”

Unul din cei mai vechi și îndrăgiți primari ai PSD-ului, cu un scor peste cel al partidului, Dumitru Panțuru, și-a pierdut calmul când a văzut că în comuna pe care o conduce circulă un ziar de propagandă electorală plin de minciuni și acuzații nefondate la adresa lui.

”Stimați movileni, circulă zilele acestea prin comuna un ziar manifest al candidatului PNL la funcția de primar, Orzan Ion! Tot ce povestește acest personaj sunt simple minciuni pentru a mă discredita în ochii electoratului. Nu vă puteți imagina cât de sinistru și de duplicitar poate fi acest individ.

Din goana și din teama de a nu prinde un loc în Consiliul Local, apelează la cele mai josnice metode. Niciodată nu a reușit să caștige funcția de consilier de unul singur. Intotdeauna a avut pe cineva în față, care i-a adus voturi. Când a candidat de unul singur a adunat doar 40 de voturi.

Consilierii mei au donat ultima cotizație pentru procurarea de măști și materiale dezinfectante pentru școli. Consilierii lui au datorii la Primărie de peste un miliard de lei. Acest personaj a așteptat oferta noastră electorală ca să poată minți el după aceea. Tot ce se regăsește în oferta lui electorală sunt investiții și proiecte deja realizate de către mine.

Spui că îi ajutai pe oameni să își ducă animalele la abator? Fals! Îi jecmăneai de bani pentru că erai mână în mână cu samsarii. Spui că vrei să creezi facilități investitorilor. Cine să vă creadă? Voi care în șase luni ați reușit să desființați peste un milion de locuri de muncă? Tu care nu ai fost în stare să îți administrezi o afacere, nu ai fost în stare să vinzi două sticle de băutură și ai dat faliment, vrei sa conduci o comună?

Hai să vorbim de cinste, corectitudine și moralitate. Să spună cineva de 20 de ani, de când sunt primar, dacă am pretins cuiva ceva și să vorbească și despre tine, pe câți ai înșelat. Voi face front comun cu toate partidele să nu intri în Consiliul Local. Movila Miresii nu are nevoie de asemenea personaje toxice.Pe tine te conduce Neta Cojocaru, nu ești în stare să te exprimi public!

Sunt încă primarul acestei localități și am spus încă de la începutul campaniei că nu voi accepta să fie mințiți oamenii. Le încărcați curțile cu tot felul de prostii. Aveți bani? De ce nu îi dați celor nevoiași? Noi cel puțin am avut bunul simț să scoatem bani din buzunar să ne susținem campania electorală.

Școlile și grădinițele sunt modernizate. Comuna are asfalt pe toate străzile. Vorbește de faptul că străzile nu sunt semnalizate. Proiectul este încă în lucru, nu s-a finalizat. Străzile vor avea marcaje și semnalizări rutiere.

În ceea ce privește rețeaua de canalizare, lucrarea nu este a Primăriei, ea va fi executată de CUP Dunărea prin fonduri de la UE.

Despre alimentarea cu gaze, proiectul este în lucru, s-a realizat studiul de fezabilitate, studiul geo-tehnic și ridicările topografice. Am primit avizul de la distribuitorul de gaz, Transgaz SA, conducta pleacă de la Urleasca din rețeaua națională de înaltă presiune. În Consiliul Local, Orzan Ion a fost singurul care a votat impotriva proiectului de aducțiune de gaze, singura lui motivație pentru care a votat împotrivă( vrajeala electorală).

Lacul Sărat Movila Miresii are o suprafata de 120 ha, nu 400 cum declara domnul Orzan. Lacul Sărat niciodată nu a fost proprietatea comunei. Resursa minerală(nămolul), este proprietatea Ministerului Economiei. Luciul de apă este proprietatea Consiliului Județean Brăila, terenul din jurul lacului este proprietatea comunei.

În anul 2018 odată cu aprobarea Planului Urbanistic General al comunei, am schimbat destinația unei suprafețe de 600 ha teren agricol în teren intravilan. Tot terenul se află în jurul lacului sărat. Prin urmare, fiecare cetățean, care are teren în zonă, poate construi fără a mai fi nevoie de scoaterea terenului din circuitul agricol. Bunea Stancu nu deține nicio proprietate pe raza comunei! Vinalcool și Balta Seacă sunt proprietatea unui om de afaceri din Movila Miresii, investitor care a creat locui de muncă pentru movileni!

Sunt dezamăgit pentru că în anul 2009, guvernul Boc(actualmente PNL) a furat cele trei amenajări piscicole din proprietatea comunei și le-a trecut la Apele Române.

De ce nu ai curaj, domnule candidat să vorbești cu lumea de majorarea pensiilor cu 40%, de ce nu vorbești de dublarea alocațiilor, de ce nu vorbești de anularea pensiilor speciale, de ce nu explici părinților că maine se deschide anul scolar și nu ați alocat un leu pentru sănătatea copiilor și a cadrelor didactice?

Te lauzi că ai 150 ha de teren în proprietate și totuși mai vrei încă șase de la primărie. De ce nu ai venit la mine cu propunerea ca acel teren să îl împărțim în mod egal la câteva familii tinere, fără sursă de venit? Îți spun tot eu, din lăcomie. Vorbești de pașune, de ce nu explici cetățenilor cât ai intrat cu arătura în izlazul comunal, în zona lacului Lutul Alb? De ce duci lumea în eroare și îi minți că vei face investiții în pășune, știi foarte bine că nu ai voie. Pașunea se autofinanțează.

De ce minți că au fost încheiate contractele pentru pășune doar pentru un an? Legea pajiștilor te obligă să închiriezi pe un minim de 7 ani și un maxim de 10 ani.

Ai avut tupeul să vii cu un cetățean din comuna, într-o ședință de Consiliu Local, să îl scapi pe acesta de o datorie de 350 de milioane de lei, la bugetul Primăriei. Acum acest cetățean se află pe lista dumitale de consilieri.

La solicitarea unui cetățean să cumpere un teren de la Primărie, toți consilierii am aprobat un preț de vânzare între 600 și 700 de milioane de lei, domnul Orzan a fost singurul care a votat ca suma de vânzare să fie de 450 de milioane. Concluzia, să mai câștige un vot de la persoana respectivă.

Terenul pe care își are construită vila are o suprafață de peste 1 ha, pe acest teren 10 familii tinere și-ar fi putut construi o locuință. Terenul a fost obținut prin niște tertipuri notariale. Nimic din ceea ce minte acest om nu are legatură cu realitatea. Există documente referitoare la toate aceste proiecte pe care mi-am propus să le realizez în următorii patru ani. Supararea lui foarte mare vine din altă parte.

Prin documente false încearcă să primească de la Primărie 6 ha de teren agricol. Normal că nu am fost și nu voi fi niciodată de acord cu aceste ilegalități. Acest individ în decurs de patru mandate de consilier a ridicat de la Primărie peste un miliard de lei fără să aibă niciun fel de initiativă. Nu știe să citească, a condus diverse ședințe de consiliu local, în calitate de președinte de ședință, iar când citea materialele, toți consilierii erau cu capul sub masă, de rușine. Acest om poate reprezenta comuna în relațiile externe?

Invidios că se realizează ceva bun în comuna, în luna decembrie 2019, a făcut o reclamație scrisă, prin care, timp de șase luni, au fost blocate două investiții importante, școala mare și grădinița. Este foarte supărat pe mine pentru că i-am depistat două nereguli comise, drept pentru care voi sesiza organele abilitate.

A mers cu un bătrân la notar să cumpere un teren de 0,50 ha, dar în realitate l-a înșelat pe acesta și i-a cumpărat 1,35 ha, falsul fiind depistat după moartea bătrânului, de fiul acestuia.

Un alt caz, a ajutat chipurile pe cineva la dezbaterea unei succesiuni, dar a exclus intenționat din lista de moștenitori un nepot. Între timp, după moștenire, terenul a fost cumpărat de Orzan Ion. Nepotul a descoperit ilegalitatea și l-a acționat în instanță, aceasta dându-i câștig de cauză nepotului. Astfel, a fost anulat actul de succesiune iar acum, nepotul a deschis acțiune civilă, pentru anularea contractelor de vânzare cumparare, dar și acțiune penală pentru fals și înșelaciune. La repartizarea pășunii comunale, toți consilierii locali au votat ca izlazul comunal să fie atribuit gratis tuturor deținătorilor de animale, am considerat că majoritatea locuitorilor au ca sursă de venit banii proveniți de pe urma vânzării laptelui. Domnul Orzan a fost singurul care a votat împotrivă și a trimis marii fermieri care dețin suprafețe de teren între 300-1000 ha să le închiriez pățunea.

Aceasta este adevărata față a acestui candidat! Acest individ este înconjurat de persoane cărora golăneala, șmecheria, minciuna, neasumarea răspunderii și hoția, nu le sunt străine.

În încheiere am câteva întrebari pentru dumneavoastră, dragi movileni:

 • Vă inspiră încredere acest individ și gașca de care este înconjurat?
 • Aveți curajul să lasați comuna pe mâna unor asemenea prefăcuți?
 • Un astfel de primar vă doriți?
 • Am promis că vom avea o campanie frumoasă, dar nu e vina mea, a trebuit să răspund unor atacuri mârșave.

Îmi cer scuze din tot sufletul! Cu acceptul dumneavoastră, doresc începând de săptămâna viitoare să vorbim puțin și de lista de consilieri a d-lui Orzan.Trăiesc de 55 de ani în comunitate și abia acum aflu că cinstea și corectitudinea s-au născut zilele astea, la Movila, din lista de consilieri PNL”, se arată în mesajul transmis de primarul comunei Movila Miresii, Dumitru Panțuru.

O situație asemănătoare este si în comuna Traian, unde primarul în funcție, Nicușor Abăseacă, reclamă informațiile false din ziarul de propagandă al candidatului PNL, la Primăria comunei

”Recent, un oarecare individ a confundat cutiile poștale ale locuitorilor din Traian cu tomberoanele de gunoi, unde a aruncat această mizerie tipărită, ca o încercare disperată de a salva reputația doamnei candidat PNL – zisă și candidata plângerilor penale – înscrisă în cursa pentru Primăria comunei Traian.

Un cititor care decide să acorde totuși un interes acestei fițuici ieftine, își poate da seama, că cele scrise depășeșc cu mult limita bunului simț și a realității, iar totul se poate rezuma la expresia: “lauda de sine, nu miroase a bine”.

Citind, am văzut cum doamna vinde gogoși și la propriu și la figurat, spunând că a lucrat în Primăria Traian din 1990 până în 2005, adică 15 ani. Eu sunt primar din 2004. N-am văzut-o! Într-un video de-al ei, făcut la plesneală, declară că a lucrat în instituția mai sus menționată, 25 de ani, iar pe un pliant spune că a lucrat 30 de ani..

Hotărâți-vă odată.. câți ani ați lucrat de fapt? Eu știu că ați lucrat din octombrie 1990 până în martie 2001.

Aluatul de gogoși crește cu alte minciuni și acuzații.

Una din minciuni este că asfaltul de pe străzile satelor din comună are 3 sau 4 cm și că la prima ploaie sau vreme de iarnă, se strică. Vă las pe dvs., cetățenii, să îi explicați de câți ani rezistă asfaltul și câți centimetri are..

Mai departe persistă în minciuni și în beția delirului, cu proiecte fără consistență, cum ar fi înființarea unui serviciu SMURD care ține de ISU aflat în subordinea MAI, sau asfaltarea drumului județean 255 A care ține de Consiliul Județean. Acesta din urmă ar fi fost deja asfaltat până acum dacă ar fi depins de noi, dar vă asigur că modernizarea acestui drum este prioritatea Consiliului Județean.

Proiectele care țin de noi sunt:

 • Proiectul de gaze naturale care este în faza avansată și va fi depus în prima sesiune din luna noiembrie.
 • Proiectul terenului sintetic din curtea școlii din Traian este finalizat și urmează execuția, iar bisericile, școlile și dispensarele sunt deja reabilitate sau în curs de reabilitare.
 • Cu gândul la câștigurile de pe urma plângerilor penale împotriva cetățenilor, dânsa nu reușește să vadă că iluminatul stradal este modernizat deja prin acel sistem LED. Se face că nu vede, cu pretextul de a-și însuși proiectul. De apă, nu mai vorbim!

În iresponsabilitatea care o caracterizează, ea vine cu o gravă acuzație la adresa mea, pretinzând că eu, în calitate de primar, aș fi semnat un proces verbal final de recepție pentru niște borduri care ar fi fost în valoare de 3,5 miliarde de lei adică peste 700 milioane de euro.

Ce absurditate!! Această sumă reprezintă bugetul comunei pe o perioadă de câteva sute de ani și întrece cu mult, însăși valoarea podului peste Dunăre care se construiește acum la Brăila.

Cetățeni ai comunei Traian, v-am demonstrat că eu nu am nici apucăturile nici însușirile ei. Acel proiect fictiv, nu a existat!

În concluzie, candidata plângerilor penale, își păstrează trăsăturile mediului din care provine și se înconjoară de persoane cărora golăneala, șmecheria, intimidările, neasumarea responsabilității și hoția nu le sunt străine.

În încheiere am câteva întrebări pentru dumneavoastră, electoratul comunei Traian:

 • aveți curajul să lăsați gospodărirea comunei pe mâna unor astfel de prefăcuți?
 • aveți convingerea că banul public va fi gestionat în interesul dvs., sau al lor?
 • vă inspiră încredere gașca cu care ea s-a înconjurat?
 • un astfel de primar vă doriți?!

Acestea sunt întrebări la care aștept să răspundeți pe 27 septembrie, la vot!”, spune Nicușor Abăseacă, primarul comunei Traian.