Câte benzi va avea șoseaua Baldovinești și în ce condiții se va desfășura traficul?

Câte benzi va avea șoseaua Baldovinești și în ce condiții se va desfășura traficul?

 

 

Tramvaiul pe Baldovinești va deveni istorie! Consilierii locali au votat proiectul privind indicatorii tehnici în ceea ce privește modernizarea șoselei. Din cauza traficului redus, pe o porțiune de numai 2 km, Lucian Căprariu a propus introducerea unei singure benzi dedicate transportului în comun.

Șoferii autobuzelor vor fi nevoiți să folosească un grafic foarte bine stabilit, astfel încât să nu se intersecteze pe singura bandă care va fi disponibilă.

Am avut o hotărâre de consiliu, privind aprobarea indicatorilor tehnici pentru reabilitarea șoselei Baldovinești, un lucru bun, se va reabilita inclusiv podul de la Apollo. În schimb, cerința de bază este ca să avem transport ecologic, pe benzi dedicate – pentru transportul public.

Eu m-am opus scoaterii liniilor de tramvai și s-a dovedit ulterior, analizând proiectul, că am avut dreptate, datorită unor situații.

Analizând proiectul am constatat că s-au făcut benzi dedicate pentru autobuzele care vor circula pe acest traseu, astfel încât să îndeplinim criteriile de eligibilitate pentru proiect. Asta înseamnă că pe aceste benzi dedicate vor circula doar autobuzele și este posibil să fie introduse și taxiurile.

Dar, în proiect s-a stabilit că există două benzi de transport – dus, întors – și va rămâne câte o singură bandă pentru traficul obișnuit. Mașinile nu vor putea trece deoarece există un separator. Separatorul acela este din cauciuc. Se poate trece, cu forța, peste ele. Proiectul spune că sunt garantate cinci ani, însă nu pot să garantez că vor rezista atât.

Distanța de la Dorobanți la Dedeman este de doar 2 km. Soluția pe care am propus-o și a fost adoptată ca amendament la acest proiect, este aceea a unei singure benzi dedicate pentru transportul în comun”, a atras atenția președintele Partidului Brăila Nouă, Lucian Căprariu.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry