Copil, în vârstă de 14 ani, pierdut în apele Dunării! Băiatul era la scăldat pe plaja Perla

Scafandrii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dunărea Brăila au fost solicitați să intervină pentru găsirea unui copil care s-ar fi înecat în Dunăre. Un echipaj de scafandrii și o ambulanță SMURD s-au deplasat în dreptul plajei Perla, unde copilul a fost văzut pentru ultima dată intrând în apă, ieri, în jurul orei 19:35.

Din primele informații se pare că băiatul era împreună cu unul din frații săi și câțiva prieteni, nu aveau telefon mobil, și au apelat la persoanele din jur pentru a suna la 112.

La ora 22:00 echipajele s-au întors la bază iar azi, de dimineață, s-au reluat căutările.

Pe această cale le reamintim brăilenilor de faptul că scăldatul este interzis în zone neamenajate.  Este important ca cetățenii să conștientizeze riscul pe care şi-l asumă dacă se scaldă în locuri neamenajate.

Este cunoscut faptul că scăldatul în locuri neamenajate corespunzător determină riscuri majore pentru sănătate, pe lângă pericolul de înec.

În sensul evitării producerii unor situații de urgență, ISU Brăila recomandă:

– scăldatul doar în locuri special amenajate şi autorizate;

– nu lăsați copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitate;

– nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;

– nu intrați în apa rece după expunere la soare, nici să săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii.

În cazul în care observați o persoană care se află în pericol de înec, încercați să o salvați, fără a vă pune viața în pericol. Totodată, această situație trebuie anunțată de îndată la numărul de urgență 112.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry