Dasaev rămâne în arest! Identificarea și reținerea suspecților se face cu viteza melcului!

Dasaev rămâne în arest! Identificarea și reținerea suspecților se face cu viteza melcului!

 

La 10 zile de la atacul care a avut loc pe terasa Music Pub, procurorul și poliția se bucură de un singur suspect încarcerat, care s-a predat singur

 

 

Firul evenimentelor – După 10 zile de la atac, Dasaev este singurul care rămâne în arest!

 

Este vorba despre Darrel Bowie și Joseph McClain, ambii americani au semnat în acest sezon cu clubul de baschet brăilean Cuza Sport. Tinerii și-au petrecut frumos o bună parte din seară, alătui de colegii din lot.

Din nefericire, masa la care erau sportivii se afla foarte aproape de cea a agresorilor. La baza conflictului se pare că a stat naționalitatea celor doi jucători, care ar fi artas imediat atenția atacatorilor.

Cei doi se pare că nu i-ar fi provocat pe agresori, din contră, martorii au declarat ca sportivii obișnuiau să vină la terasă, comportamentul lor fiind unul civilizat de fiecare dată.

Scandalul a pornit după ce un individ din anturajul lui Dasaev l-ar fi lovit cu pumnul în cap pe unul din jucători, fără niciun motiv, spun martorii. Ceea ce a urmat este greu de relatat în cuvinte, atacatorii împărțind pumni și picioare tuturor celor care le ieșeau în cale.

Încercând să scape din această busculadă, Bowie și McClain au fugit spre toaletă, dar atacatorii i-au urmat. Aici, cei doi sportivi de origine americană au fost lăsați într-o baie de sânge, după ce agresorii le-au aplicat mai multe lovituri de cuțit.

Agresorii au reușit să părăsească clubul până la sosirea echipajelor de Poliție și Jandarmerie. Din fericire, în spațiul în care s-a produs evenimentul sunt camere de supraveghere, iar filmările au fost ridicate pentru a fi analizate și a stabili cu exactitate cine sunt agresorii.

McClain a fost înjughiat în torace și în picior, a fost operat, iar acum starea lui e stabilă. Bowie este însă sub observație. A fost înjughiat în abdomen, iar colonul i-a fost înțepat în trei locuri, dar mai are tăieturi și pe față și în zona gâtului. Medicii brăileni au intervenit chirurgical și în cazul lui, iar acum tânărul se află internat sub supraveghere la Spitalul Floreasca, din capitală.

 

Al doilea suspect a fost audiat, din declarațiile avocatului Bogdan Botea, însă acesta nu a fost reținut

 

Avocatul Bogdan Botea a cerut măsuri de protecție pentru sportivi, atât la domiciliul acestora, cât și pentru deplasarea la instanță. Din primele informații, se pare că trei sportivi americani au cerut să plece înapoi acasă. Doi dintre aceștia au fost răniți grav în atacul petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică.

”Problema este că în acest dosar, nu este vorba despre o simplă încăierare într-un local. Este vorba despre materializarea crimei organizate in acest oraș! Nu este vorba despre o bătaie între persoane oarecare. Este vorba de crimă organizată!”, a atras atenția Bogdan Botea.

 

Strângere de fonduri pentru Joseph McClain

 

Clive Williamson, managerul sportiv al lui Joseph McClain, a organizat o strângere de fonduri, pentru ca sportivul să fie transportat în siguranță acasă, iar tânărul să beneficieze de toate intervențiile necesare, astfel încât cariera lui să nu fie compromisă.

Cei care doresc să-l ajute pe Joseph McClain pot dona pe pagina gofoundme.com

 

Curtea de Apel Galați a respins apelul făcut de avocații lui Dasaev

 

După ce judecătorii de la Tribunalul Brăila au decis luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile pentru Daniel Gabriel Husein, zis Dasaev, avocatul acestuia a anunțat că va contesta decizia la Curtea de Apel Galați.

Contestația împotriva măsurii arestării preventive a ajuns la Curtea de Apel Galați, termenul de judecată fiind stabilit astăzi, 24 septembrie. Magistrații gălățeni au respins contestația formulată de inculpat și au menținut arestul preventiv pentru Daniel Gabriel Husein, așa cum s-a stabilit la Tribunalul Brăila.

”Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de inculpatul Husein Daniel Gabriel împotriva încheierii de şedinţă din data de 18.09.2018, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi în dosarul nr. 1901/113/2018 al Tribunalului Brăila. În baza art. 275 alin. 2 C.proc.pen., obligă pe contestatorul-inculpat Husein Daniel Gabriel la plata către stat a sumei de 100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 24.09.2018”, se arată în comunicatul Curții de Apel Galați.

Daniel Gabriel Husein este acuzat de comiterea infracțiunilor de tentativă de omor calificat, port și folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice, în urma altercației produse în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, când doi baschetbaliști americani au fost înjunghiați într-un club din Brăila

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry