Deputatul Popa îi răspunde fostului prefect: ”Au fost și ei la guvernare până zilele trecute… nu aveau nicio problemă să fie reprezentanții Guvernului în teritoriu!”

Guvernul a demis joi prin Hotărâre de Guvern toți prefecții și subprefecții USR-PLUS. Partidul ieșit de la guvernarea avea 14 prefecți și 28 de subprefecți.

După mesajul de rămas bun, Ciocan a revenit cu un comunicat de presă cu privire la modalitatea prin care au fost demiși prefecții și subprefecții. Acesta spune că premierul nu a ținut cont de profesionalismul sau implicarea de care au dat dovadă toți cei care i-au căzut victime lui Florin Cîțu.

”Ceea ce traversăm astăzi, cu consecințe nu doar în plan politic, ne arată nu doar iresponsabilitatea unui premier, ci și riscul la care România este supusă în fiecare zi care trece cu Florin Cîțu la conducerea guvernului.

Gestul premierului de ne elibera din funcții fără explicații sau motive care să aibă la bază orice fel de analiză a performanțelor noastre ca prefecți ne arată, încă o dată, că premierul nu ia în serios actul guvernării, ci transformă totul într-un joc politic cu miză proprie. Ne-a arătat, totodată, că pregătirea profesională a fiecăruia dintre noi și aportul pe care l-am adus în tot acest timp în activitatea noastră nu contează pentru actualul premier.

Comportamentul iresponsabil al premierului ne-a sudat, însă, și mai tare echipa, iar depunerea moțiunii de cenzură împotriva sa o susținem pe deplin pentru că este singura soluție pe care o avem în acest moment pentru a depăși cât mai repede această criză politică”, a transmis fostul prefect Nicușor Ciocan printr-un comunicat trimis de toți prefecții USR, din țară, care au fost demiși de premierul Florin Cîțu.

PNL Brăila nu a trecut cu vederea comunicatul transmis de fostul prefect. Deputatul Alexandru Popa a transmis un mesaj prin care îi ia apărarea premierului liberal, și îi aduce aminte prefectului Ciocan că până mai ieri erau și ei(USR) la guvernare.

”Când vorbesc despre iresponsabilitatea unora aflați la guvernare, unii uită că au fost și ei la guvernare până zilele trecute și nu-și dau seama că aruncă astfel cu noroi și în propriul partid, nu doar în PNL.

Când vorbesc despre „iresponsabilitatea” premierului Cîțu și a PNL, unii dintre cei care au fost prefecți USR PLUS uită că până ieri, când au fost schimbați din funcții, nu observaseră vreun semn de iresponsabilitate la acesta sau la PNL și nu aveau nicio problemă să fie reprezentanții Guvernului în teritoriu.

În ceea ce mă privește, îi asigur pe brăileni că PNL va gestiona de o manieră responsabilă situația la nivelul județului în ceea ce privește activitățile desfășurate de Instituția Prefectului, cu atât mai mult, cu cât rolul acestei instituții este esențial în ceea ce privește gestionarea pandemiei.

Deocamdată, potrivit deciziei luate la nivel guvernamental, subprefectul Nicolae Nițescu, care are o mare experiență administrativă, a preluat atribuțiile de prefect, iar acesta va fi ajutat de subprefectul Adin Boboc. În cazul în care se va lua decizia numirii unui nou prefect, care să lucreze cu cei doi subprefecți, Organizația PNL Brăila este pregătită să nominalizeze o persoană care să ocupe această funcție.

Îi asigur pe brăileni că Instituția Prefectului va funcționa în continuare la maximă capacitate și că problemele ce țin de competența acesteia vor fi gestionate într-un mod responsabil. Conducerea PNL Brăila înțelege cât de importantă este activitatea acestei instituții, mai ales într-o perioadă ca aceasta și tratează cu toată seriozitatea acest subiect”, a declarat deputatul Popa Alexandru.

Cert este că la final, când tragem linie, Brăila nu are nici prefect nici șef la Poliție, iar toată tevatura politică de la Guvern, dar și din PNL, se răsfrânge asupra românilor în tot ceea ce înseamnă prețuri, tarife, taxe și impozite.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry