Derapaj grosolan al prefectului de Brăila! Nicușor Ciocan: ”Se trezesc să facă tot felul de postări publice despre mine(…) Presa este aservită MAI MULT unor anumite partide”

Am postat mai jos declarația pe care a avut-o prefectul județului Brăila, Nicușor Ciocan, la Reperul TV. Tot aici am postat și clipul video cu declarația lui, ca nu care cumva să spună domnul prefect că i-au băgat ceva… în gură, jurnaliștii.

Iar acum vă voi invita să facem împreună o analiză pe text, pentru că domnul Ciocan spune că noi, jurnaliștii ăștia răi, din Brăila, îl facem să se simtă atacat, în ciuda faptului că atacurile au venit, chiar neprovocate, din partea dânsului, încă de la prima conferință, la care NU a fost invitată toată presa din Brăila. Și sincer acum… nu îl văd capabil să facă față unei conferințe de presă cu toți jurnaliștii.

Frustrat de faptul că mass-media a aflat de amenda plătită șefului, sau de puterea care stă în pumnul său, Nicușor s-a trezit vorbind spunând că ”noi ca partid de guvernământ, în momentul de față, suntem foarte atacați. Și eu în calitatea mea de prefect sunt foarte atacat”. În primul rând, domnule prefect, dacă nu știați, USR nu a câștigat alegerile. USR nu a câștigat nimic, în Brăila. USR nu are nici măcar primarul de la Măxineni! Jos pălăria pentru Postolache, dar omul e de la PLUS! USR este la guvernare în acest moment dintr-un singur motiv: PNL avea nevoie de voturi pentru a forma coaliția de guvernare! Domnule Ciocan să nu vă gândiți nicio secundă că Orban nu vă va arunca la coș, cu tot cu partid, pentru interesul lui și al PNL. Există viață și după acest mandat la Prefectura Brăila și nu știu dacă veți mai găsi aceleași oportunități profesionale de care ați beneficiat până acum.

Mai spune prefectul Ciocan că s-a simțit provocat în multe situații, legate de jurnaliștii din Brăila, în condițiile în care dânsul a avut doar două ieșiri în presă. Dacă jurnaliștii din Brăila, sau de oriunde, reprezintă o provocare atât de mare pentru reprezentantul Guvernului în teritoriu, atunci personal o să-i trimit o solicitare lui Cîțu să îl slăbească din acestă sarcină. Nu este normal ca orice șef de instituție, cu atât mai mult un prefect, să nu se poată controla în fața provocărilor. Mă întreb dacă urmează să fim luați la pumni, așa cum au pățit alții care s-au angajat în provocări.

Prin faptul că prefectul județului Brăila a îndrăznit să spună că jurnaliștii sunt ”aserviți mai mult unor anumite partide”, tocmai el, care se erija în apărătorul legilor scrise și nescrise, a demonstrat că nu este mai departe de floricica dansatoarea care ne ameninta cu antene 5G în mască. Cam aici este nivelul intelectual pe care prefectul județului îl impune în discuții care crede dânsul că sunt controversate.

Mai departe, prefectul ne învață cum să nu ne facem meseria, spunând, în alte cuvinte, că noi postăm din lipsă de ocupație. Păi ce să facem… dacă USR la Brăila e praf și nu avem ce să scriem decât despre gunoaiele de pe terenul șefului de partid și despre faptul că prefectul îi plătește amenzile… despre ce să scriem? Despre cârciumi? Despre bătăi? Avem timp. Sau vă grăbiți să plecați în altă parte?

Încă o dată domnule prefect vă aducem la cunoștință faptul că sunteți o persoană publică, sunteți reprezentantul Guvernului în teritoriu, și consider că ar fi cazul să vă revizuiți această atitudine de mahala, cel puțin de ochii electoratului de care încă mai aveți nevoie.

”În Brăila, presa este aservită mai mult unor anumite partide. În general, noi ca partid de guvernământ, în momentul de față, suntem foarte atacați. Și eu în calitatea mea de prefect sunt foarte atacat(…) Efectiv, la conferința de presă, modul în care s-au adresat și în care mi-au reproșat anumite chestii, răspunzând că de fapt ar trebui cumva să ne respectăm instituțional. Ziariștii într-adevăr, își fac și ei treaba de ziariști dar dacă ne uităm în ultimele zile, în presa brăileană, la ce postări fac ziariștii brăileni, veți înțelege de fapt, ce fel de ziariști sunt în Brăila. Adică ce subiecte de presă. Atât ei cât nu mai au alte subiecte de presă se trezesc să facă tot felul de postări publice despre mine sau despre partidul din care fac parte. Consider că nu așa se face presă(…)

Într-adevăr, fiecare mai aruncăm câte o ghidușie dar totul se ridică la fileu, în a te provoca. Deci m-am simțit provocat în multe situații, cu răspunsuri de genul acesta și le-am spus că totuși ar trebui să punem întrebări pertinente, dar văr că continuă cu acele postări. Eu nu o să le răspund la astfel de provocări. Nu vreau să implic nici partidul din care fac parte, nici Instituția Prefectului, în jocuri politice, în declarații politice, războaie, prin postări publice pe Facebook și în alte medii. Voi considera că sunt niște atacuri la persoană și nu voi răspunde la ele”, a spus prefectul județului Brăila, la Reperul TV.

În ultimii 15 ani a avut Brăila prefecți mult mai slabi, dar fiecare și-a făcut treaba, atât cât a putut și cu rezultate. Am înțeles că nu poate mai mult, dar chiar trebuie să ne arate că e și fudul?

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry