Dragomir: “Nu este legal sa ii evacuam pe cei care nu isi platesc chiriile la APT”

Dragomir: “Nu este legal sa ii evacuam pe cei care nu isi platesc chiriile la APT”

*Liberalii acuza incasarea ilegala a chiriilor comerciantilor carora le-au expirat contractele

 

Consilierii locali ai PNL au acuzat in cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local Municipal faptul ca, Administratia Pietelor si Targurilor din Braila incaseaza ilegal chiriile comerciantilor, carora le-au expirat contractele de inchiriere. Liberalii considera ca tariful de inchiriere, dupa expirarea contractului, trebuia sa fie aprobat in cadrul consiliului.

“Sunt spatii si terenuri inchiriate, la care nu mai sunt valabile contractele de inchiriere. Piata, deci in speta APT-ul a incasat sume din chirie in continuare. Cum a fost stabilita si de catre cine aceasta chirie, ilegala, pentru ca preturile se stabilesc in Consiliul Local. Societatile comerciale care au contracte de inchiriere au primit notificari, ca le sunt reziliate, din motiv ca salariatii lor au mers la toaleta si nu au platit”, a acuzat Constantin Sarbu, consilier local PNL.

Cu toate ca tarfiele pentru folosirea toaletelor din Piata Mare au fost votate de catre consilieri intr-o sedinta trecuta, liberalii au cerut un amendament prin care comerciantii sa poata sa le foloseasca gratuit.

In ceea ce priveste tarifele percepute in continuare, pentru spatiile inchiriate, ale caror contracte au expirat, consilierul local PSD, Badiu Virginia a explicat ca pretul chiriilor nu a suferit nicio modificare, fiind incasate aceleasi sume care erau in contractele respective.

“Ati pus in discutie contractele care nu mai sunt in vigoare ale APT cu diversi comercianti. In acest sens, avem o informare a APT cu privire la contractele care nu mai sunt in vigoare si se afla pe rolul instantelor in diferite faze procesuale. In acelasi timp ati facut referire la chirii care s-ar incasa dupa ce aceste contracte nu mai sunt valabile, stabilite aleatoriu, ziceti dumneavoastra. Aleatoriu zic eu, dar dumneavoastra ati spus in alt sens. Nu! Nu sunt stabilite ilegal. Cei care nu mai au contract si li se incaseaza acea suma, ca lipsa folosinta, sau alti termeni care sunt folositi in facturile in baza carora ei platesc, sunt sumele care au fost constituite ca si chirie inainte, de a le expira contractul”, a declarat consilierul local PSD Badiu Virginia, membru AGA la Administratia Pietelor si Targurilor Braila.

Prezent la sedinta, primarul Municipiului Braila, Marian Dragomir a tinut sa explice faptul ca legea nu permite evacuarea rau platnicilor, atata timp cat nu exista o sentinta la procesele care sunt pe rolul instantelor de judecata.

“Dumneavoastra, domnule consilier Sarbu nu puteti propune evacuarea acestora, deoarece exista litigii in instanta si pana cand nu se termina litigiul, acei comercianti au dreptul si trebuie conform legii, sa foloseasca acel spatiu, pana cand se va termina litigiul in instanta. Abia dupa aceea, in functie de decizia instantei se va putea hotara daca acestia castiga, sau daca acestia pierd, care este procedura in viitor. Repet inca o data, atata timp cat exista un litigiu in instanta nu este legal sa se procedeze la evacuarea acestora, asa cum ati sugerat dumneavoastra”, a intervenit primarul Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry