Cu ajutorul fondurilor europene și prin importante proiecte de infrastructură rutieră, Brăila are șansa să se dezvolte, devenind un oraș atractiv pentru investitori. Toate drumurile expres, care fac din Brăila un important nod rutier, au fost realizate în conexiune cu podul peste Dunăre.
Dar, fondurile europene nu înseamnă doar infrastructură rutieră. Ele se regăsesc în fiecare părculeț sau centru de agrement, cu tematică maritimă, în dotarea grădinițelor și școlilor, în digitalizare și multe alte proiecte care au fost implementate și despre care presa a scris, la momentul respectiv.
Pentru comunele din județul Brăila, fondurile europene s-au dovedit a fi salvatoare. Nu o spunem noi, ci primarii care au implementat proiecte și au reușit să aducă în localități, prin fonduri europene, inclusiv utilitățile necesare.
Pe 9 iunie, cetățenii UE au ocazia să aleagă cei 720 de europarlamentari care îi vor reprezenta în următorii cinci ani. Votul la alegerile europene reprezintă o oportunitate unică de a decide pe ce se va axa Uniunea Europeană în următorii cinci ani. Europarlamentarii elaborează noile legi ale UE, evaluează activitatea celorlalte instituții UE și aprobă bugetul UE.
În timpul mandatului de cinci ani, actualul Parlament European a lucrat la modificarea și adoptarea unor legi care să vă facă viața mai bună. Cu toate acestea, elaborarea unor acte legislative importante nu a putut fi dusă la bun sfârșit și va trebui continuată după alegerile europene din 9 iunie.
Continuitatea – este cuvântul cheie care va domina alegerile europarlamentare și la Brăila! Pentru că brăilenii au văzut, fără să li se promită nimic, ce poate să facă un brăilean de-al lor, în Parlamentul European!