Foto – Bilantul unui weekend ploios in Braila: 13 gospodarii si 5 case inundate!

Foto – Bilantul unui weekend ploios in Braila: 13 gospodarii si 5 case inundate!

 

 

Noaptea de sambata spre duminica a tinut pe jar locuitorii din cartierele Lacu Dulce, Catanga si Chercea. Oamenii au asistat neputinciosi la ploaia care avea sa le inunde mica agoniseala. Cu ajutorul pompierilor, care si de aceasta data s-au dovedit a fi profesionisti, in astfel de situatii de urgenta, pagubele materiale nu au fost foarte mari.

Pe Facebook brailenii si-au manifestat nemultumirea fata de gestionarea situatiei de catre autoritatile locale, iar comentariile au devenit de-a dreptul rautacioase, dupa ce, contactat de jurnalisti ai ziarului Obiectiv-Vocea Brailei, primarul Marian Dragomir le-a declarat acestora ca “pe langa problemele legate de cantitatea de apa, au mai aparut altele pentru ca in canalizari s-au gasit pampersi, bluze, ambalaje, lucruri care nu aveau ce cauta acolo”.

Pe Soseaua Ramnicu Sarat, sub podul de cale ferata, 2 autoturisme au ramas blocate, apa ajungand cu usurinta la nivelul parbrizelor. Soferul unui autocar a realizat la timp riscul la care se supune daca isi continua drumul si a facut cale intoarsa.

Lucratorii din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dunarea Braila au intervenit cu 2 autospeciale de stingere cu apa si spuma si 3 motopompe pentru a salva gospodariile afectate.

Concluzia este ca nu numai iarna autoritatile pot fi luate prin surprindere. Se pare ca un COD GALBEN de ploaie poate face tot atatea ravagii, in special daca compania care se ocupa de apa si canalizare in Braila, considera ca nu este necesara o verificare in prealabil a situatiei, in cartierele unde se stie clar ca sunt probleme.

{os-gal-12}

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry