Foto si Video: Sute de braileni la comemorarea Zilei Eroilor

Foto si Video: Sute de braileni la comemorarea Zilei Eroilor

 

 

Galerie Foto AICI! 

 

Ziua Eroilor este o sarbatoare nationala din Romania pentru comemorarea barbatilor si femeilor care au murit in timp ce serveau in fortele armate. In Romania prin Decretul-lege nr. 1693/4 mai 1920 s-a stabilit ca aceasta sa fie sarbatorita in fiecare an cu prilejul zilei Inaltarii Domnului, iar Romania a devenit prima tara care ii comemoreaza in aceeasi zi pe eroii straini si pe cei romani. Aceasta data a fost stabilita ca urmare a Tratatul de la Versailles unde tarile beligerante s-au obligat prin semnarea tratatului la intretinerea mormintelor ostasilor ingropati pe teritoriile statelor respective, precum si a monumentelor comemorative de razboi dedicate acestora. In timpul comunismului prin Decretul nr. 71/1948 data a fost schimbata la 9 mai, dar dupa s-a revenit la data initiala.

In aceasta zi, in toate bisericile din tara si strainatate se face pomenirea tuturor eroilor romani cazuti de-a lungul veacurilor pe toate campurile de lupta pentru credinta, libertate, dreptate si pentru apararea tarii si intregirea neamului.

 

 

In Braila, manifestarile dedicate comemorarii eroilor au inceput de la ora 16.45, cand autoritatile locale, impreuna cu InaltPreasfintitul Casian Craciun, arhiepiscopul Dunarii de Jos si sute de braileni, au pornit in coloana oficiala, de la Biserica Sfintii Constantin si Elena si pana la Cimitirul Eroilor, acompaniati de fanfara si garda militara.

Aici s-a tinut slujba religioasa, au luat cuvantul subprefectul judetului Braila Rada Sterea si Col. Vasile Ionescu, comandantul Garnizoanei Braila, iar apoi s-au depus coroane la monumentele eroilor.

 

 

“Sa nu ne uitam niciodata eroii! Este indemnul meu astazi, cand sarbatorim pe langa Inaltarea Domnului si Ziua Eroilor! Clopotele in Braila au batut astazi omagial, pentru toti aceia care de-a lungul vremii, au cazut pe campurile de lupta pentru credinta si libertate. In semn de respect, am participat astazi la manifestarile de pomenire organizate la Cimitirul Eroilor din municipiu.<Eroii nu mai au nevoi/Eroii ne mai au pe noi>”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila, Francisk Iulian Chiriac.

{os-gal-4}

Ceremonia s-a finalizat cu defilarea Garzii de Onoare in fata cimitirului Eroilor.

 

 

 

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry