Situatie incerta la Braicar! Sindicalistii ameninta cu GREVA GENERALA

Situatie incerta la Braicar! Sindicalistii ameninta cu GREVA GENERALA

 

 

Municipalitatea ridica din umeri neputincioasa in fata amenintarilor care vin de la liderii de sindicat ai societatii Braicar. Siuatia se complica din pricina faptului ca angajatii au refuzat sa semneze contractul colectiv de munca. Printre doleante, cea mai importanta este cresterea salariala.

“Noi nu putem sa interzicem ca un sindicat sa respecte o procedura legala privind o greva. Am solicitat acest lucru la intalnirea pe care am avut-o in birou si urma ca, dupa discutia care am avut-o la mine in birou sa se intalneasca, pentru a discuta pe cifre si tot ceea ce inseamna parte economica a societatii, venituri plus cheltuieli. Cei din conducerea societatii si zona de contabilitate sa le prezinte sindicatului, cu maxima transparenta, pentru ca acestia sa se convinga la randul lor, care este limita sustenabila a cresterii salariilor. Daca sindicatul doreste o crestere a salariilor care nu poate fi pusa in practica, va dati seama cu siguranta toti, ca vom conduce la insolventa societatii, lucru pe care nu il doreste nimeni. Eu am fost de acord sa existe o crestere a salariilor, pentru ca este normal de altfel, mai mare decat rata inflatiei, dar care sa respecte si un plan al societatii, din punct de vedere economic, in ceea ce priveste incasarea si cheltuiala sumelor pe care acestia le iau din piata”, a declarat primarul.

 

 

Surse din cadrul societatii Braicar au marturisit ca se doreste o crestere salariala de la 1900 de lei la 2600 de lei. Sindicalistii sunt hotarati sa blocheze mijloacele de transport in comun, daca veniturile lor nu vor creste.

“Eu consider ca este o greseala din partea tuturor, pentru ca o greva generala ar crea o prapastie si mai mare intre sindicat si conducerea societatii, dar si o ostilitate din partea tuturor brailenilor care vor protesta fiecare in felul lui vis-a-vis de aceasta societate si de modul in care ea este condusa, sau inclusiv de modul in care cei din sindicat inteleg sa blocheze traficul intr-o anumita perioada de timp”

Primarul a adaugat faptul ca, exceptand salariile, toate celelalte doleante ale sindicatului au fost negociate si s-a gasit un numitor comun.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry