Hidro Salt B 92 – altă societate care ne trage țeapă! Lacu Dulce – abandonat!

Hidro Salt B 92 – altă societate care ne trage țeapă! Lacu Dulce – abandonat!

 

 

Hidro Salt B 92 este o altă societate care consideră că poate să-și bată joc de brăileni. Firma a câștigat licitația pentru astfaltarea a aproximativ 10 km de drum, în cartierul Lacu Dulce, și avea ordin de începere a lucrărilor pe data de 29 octombrie 2018.

În acest proiect era inclusă și strada Deltei, cea care face legătura între Șoseaua Națională Veche și Șoseaua Râmnicu Sărat, o rută importantă, care ar putea degreva traficul rutier din marile intersecții de pe Dorobanți.

Compania Hidro Salt B 92 a fost înființată în 1996 și este controlată de frații Nicolae și Deugene Băiculescu. În acte, firma este patronată de Georgeta Băiculescu și îl are administrator pe Marius George Băiculescu. În mandatul lui Sorin Oprescu, familia Băiculescu s-a numărat printre principalii contractori angajați de Primăria Capitalei.  

Se pare că societatea, abonată la bani publici este recunoscută ca fiind un ”jăpcar patentat, din cauza căruia mulți edili locali au fost călcați de procurorii DNA”, după cum scrie presa din Buzău.

La Brăila, obiectivul de investiţii are în vedere modernizarea străzilor, asigurând cerinţele necesare pentru îndeplinirea condiţiilor de siguranţă şi confort ale traficului rutier şi pietonal, modernizarea părţii carosabile, inclusiv borduri noi, amenajarea spaţiului verde, aducerea la cotă a gurilor de scurgere existente, înlocuirea gurilor de scurgere degradate, realizarea trotuarelor pietonale şi refacerea acestora, realizarea marcajelor rutiere şi semnalizarea rutieră finală. În total, 33 de străzi erau cuprinse în acest proiect.

La procedura de licitaţie, lansată în SEAP, s-au înregistrat 3 oferte, context în care de la o valoare estimată a contractului de 13,634 milioane lei, fără TVA, s-a ajuns la un preţ final de aproape 12,91 milioane lei, după aplicare criteriului de selecţie “preţul cel mai scăzut”.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry