Moment solemn la arborarea drapelului! Autoritatile locale au sarutat tricolorul

Moment solemn la arborarea drapelului! Autoritatile locale au sarutat tricolorul

 

 

Ziua de 26 iunie a fost proclamata Ziua Drapelului National prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform procedurilor, aceasta zi va fi marcata de catre autoritatile publice si de celelalte institutii ale statului prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific, consacrate istoriei patriei, precum si prin ceremonii militare specifice, organizate in cadrul unitatilor Ministerului Apararii Nationale si ale Ministerului de Interne.

 

 

Cele trei culori impartite in mod egal reprezinta principiul egalitatii, orientarea culorilor in sus semnifica verticalitatea, cifra trei este numarul perfect, pe langa tara noastra mai existand alte trei tari europene traditionale cu steagul tripartit in mod egal si vertical: Franta, Italia si Belgia.

Autoritatile locale au sarbatorit si in acest an Ziua Drapelului National, printr-o serie de manifestari publice si ceremonii militare, pe platoul din fata Palatului Administrativ.

 

 

 

 

“Drapelul national, sarbatorit astazi, este simbolul romanilor pentru unitate si independenta. Tricolorul ca simbol al natiunii romanesti apare la inceputul secolului XIX, atunci cand se stabileste pentru prima oara semnificatia: “Libertate (albastrul cerului), Dreptate (galbenul ogoarelor), Fratie (rosul sangelui). De Ziua Drapelului National, sa cinstim asa cum se cuvine Tricolorul Romanesc”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Braila.

 

{os-gal-11}

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry