O nouă anchetă îl vizează pe Romică Orășanu, secretarul general al Primăriei Dudești! ANI a declarat starea de incompatibilitate!

Agenția Națională de Integritate spune că Romică Orășanu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 ianuarie – 28 februarie 2023, pe parcursul căreia raportul de serviciu din funcția de secretar general a fost suspendat, persoana evaluată exercitând funcția de consilier personal în cadrul cabinetului primarului comunei Dudești.

”Astfel, persoana evaluată a încălcat prevederile art. 94, alin. (1) și alin. (2), lit. a) și b)  din Legea nr. 161/2003 coroborate cu prevederile art. 445, alin. (2) și alin. (3), art. 492, alin. (2,) lit. l) din O.U.G. nr. 57/2019”, se arată în comunicarea Agenției Naționale de Integritate.

Într-o situație similară se află și fostul primar al comunei Mircea Vodă, Alexandru Moșescu, care după ce a primit interdicția de a mai ocupa o funcție publică, s-a angajat în funcția de consilier personal al primarului în cadrul UAT ULMU, după care a dat și promovat concursul pentru a ocupa o funcție publică. Un an mai târziu, Alexandru Moșescu a fost eliberat din funcție prin decizia primarului. Agenția Națională de Integritate nu s-a pronunțat încă în acest caz, însă a ridicat de la UAT ULMU toate documentele pentru demararea anchetei.

În ceea ce-l privește pe Romică Orășanu, secretarul general al Primăriei Dudești, acesta este anchetat și într-un dosar penal aflat pe rolul instanței, la Judecătoria Făurei. Primăria Dudești ar fi achiziționat servicii de vidanjare de la firma soției lui Orășanu.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry