Padurea de salcami, care a luat nastere din dragostea fata de Braila

Padurea de salcami, care a luat nastere din dragostea fata de Braila

*Sute de braileni au sarbatorit azi 650 de ani de atestare documentara a orasului

 

Personalitatile publice locale au dat mana azi pentru realizarea unui proiect, pe cat de interesant pe atat de util brailenilor, care locuiesc in zona ANL Lacu Dulce. Acestia au plantat impreuna cu sute de copii, de la scolile si liceele din municipiu, nu mai putin de 650 de salcami, pentru a comemora cei 650 de ani trecuti de la prima atestare documentara a Brailei.

Primarul a tinut sa le multumeasca pentru participare tuturor, indiferent de varsta, uniforma sau culoare politica. Impreuna au reusit sa planteze azi prima padure de salcami din Braila.

“Vreau sa le multumesc brailenilor care au venit intr-un numar atat de mare, pentru a marca impreuna cei 650 de ani de atestare documentara a Municipiului Braila, prin plantarea unui numar de 650 de salcami, din trei specii diferite, tocmai pentru a avea si amenajarea peisagistica aferenta. Putem sa spunem ca acest teren plin de moloz si de gunoaie, va fi transformat intr-o padurice a Municipiului Braila, singura de altfel pe care o avem. Eu imi doresc ca in doi, trei ani, cand acesti pomi vor creste si vor asigura umbra necesara sa amenajam aici un loc pentru picnic al brailenilor, deoarece in momentul de fata Primaria municipiului Braila nu detine nicio padure pentru a amenaja picnic”, a declarat primarul Marian Dragomir.

 

Liberalii au fost prezenti si ei la actiune. Tinand cont ca acest proiect aduce numai beneficii locuitorilor Brailei, acestia au decis sa ingroape securea razboiului, iar pentru cateva ore toti oamenii politici au muncit cot la cot, pentru a crea un oras mai frumos. Un gest impresionant a venit din partea senatorului Catalin Boboc care a prins tricolorul de unul din salcami, in semn ca unele lucruri sunt mai importante decat culoarea politica.

“Astazi am venit aici pentru ca este o actiune pentru oras, este o actiune care marcheaza un moment important pentru istoria Brailei, pana la urma politica trebuie sa treaca granitele unor chestiuni personale si sa fim impreuna in momentele importante, sa sprijinim orasul. Avem nevoie de un suflu nou, pana la urma, in ceea ce priveste dezvoltarea economica si implicarea sociala a tuturor. Sper ca prin gestul nostru astazi sa transmitem tuturor ca suntem dispusi la dialog si ca incercam sa facem ce este mai bine pentru oras”, a declarat presedintele PNL, Alexandru Danaila.

 

La actiune au participat consilieri locali si judeteni, senatori si deputati, sefii administratiei publice locale si sute de copii. Cu totii s-au bucurat impreuna la plantarea fiecarui salcam, au ras, au continuat sa munceasca si au dovedit ca impreuna pot face lucruri marete.

“Astazi ma simt si mai mandru ca sunt brailean, ca sunt roman. Am participat cu drag la actiunea de plantare a 650 de salcami in cartierul Lacu Dulce, si ma bucur ca acest lucru s-a intamplat in anul in care Braila aniverseaza 650 de ani de atestare documentara. Un spatiu impropriu va deveni de astazi o oaza de verdeata, un loc de care tinerii se vor putea bucura. Voi raspunde mereu prezent acestor activitati, pentru ca doar impreuna putem ajuta Braila sa devina asa cum ne dorim”, a declarat presedintele Consiliului Judetean, Francisk Iulian Chiriac.

 

 

 

 

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry