Peste 29.000 de porci sacrificati din cauza virusului! Suspiciunile actuale ar ucide alte 180 de mii de capete! Pagubele materiale depasesc estimativ zeci de milioane de euro!

Peste 29.000 de porci sacrificati din cauza virusului! Suspiciunile actuale ar ucide alte 180 de mii de capete! Pagubele materiale depasesc estimativ zeci de milioane de euro!

 

 

Ultimele doua ferme au fost contaminate cu apa din Dunare. Din cauza faptului ca porcii erau adapati cu apa din fluviu, iar pe Dunare au fost aruncate cadavre infestate, de catre oameni inconstienti, virusul a patruns si in fermele din Tichilesti.

“Cred ca imbolnavirea animalelor din aceste ferme se datoreaza apei, pentru ca ambele ferme se aprovizioneaza cu apa din Dunare. Inclusiv ieri a fost gasit un cadavru de porc, pescuit la Plaja Lipoveneasca, intre Braila si Galati. Sunt cetateni inconstienti! Din cauza acestor oameni, care au aruncat cadavrele in Dunare se intampla, ce se intampla in acest moment, in fermele din judetul Braila”, a declarat Gicu Dragan, seful DSVSA Braila.

Pe langa pagubele materiale imense, vorbim si de locurile de munca ale oamenilor care asigurau buna functionare a fermelor. Peste 400 de angajati, doar dintr-o singura ferma isi pot pierde locul de munca. Numarul real este mut mai mare, daca adunam in final toate fermele de pe raza judetului, care au ramas fara porci. Durata de repopulare a unei ferme poate dura pana la 75 de zile.

In cazul SC Tebu Consult, vorbim de a doua cea mai mare ferma de porci din Europa!

Astazi s-au demarat actiunile de ucidere si incinerare a porcilor din ferma Romsoci.

“In acest moment discutam de SC Romsoci SRL, discutam de ferma de la Tichilesti, care are 35.000 de capete, unde avem confirmarea laboratorului, deci acolo deja astazi am inceput uciderea animalelor si tot astazi avem suspiciune la SC TEBU Consult, unde sunt intre 135 – 140 de mii de porci. Sunt trei ferme. Am trimis in cursul diminetii probele la laborator si asteptam confirmarea sau infirmarea virusului”, a declarat seful DSVSA.

Aproape 180.000 de porci ar urma sa fie sacrificati in judetul Braila, in urmatoarele zile.

Directorul DSVSA Braila, Gicu Dragan a cerut public cetatenilor sa nu mai arunce cadavrele porcilor in Dunare: “Ne-am chinuit sa pastram situatia sub control, la niveul judetului Braila, timp de o saptamana nu am mai avut nicio imbolnavire. Ne-am concentrat pe uscat si virusul a venit pe apa”, a atras atentia Dragan.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry