Peste 600 de braileni au primit azi un loc de munca

Peste 600 de braileni au primit astazi un loc de munca

Bursa generala a locurilor de munca a avut succes in Braila. La ora 8.30, pe platoul din fata Salii Polivalente erau deja peste 200 de persoane

 

Au fost prezenti la bursa aproximativ 900 solicitanti de loc de munca (720 in municipiul Braila, 115 in orasul Faurei, 50 in orasul Insuratei), din care peste 600 au fost selectati in vederea incadrarii.

In cadrul bursei au fost prezenti si reprezentanti ai Centrului Militar Judetean Braila – Biroul Informare Recrutare, care a prezentat oferta educationala a Ministerului Apararii Nationale pentru anul 2018, respectiv: ofiter filiera indirecta – 65 locuri; maistru militar filiera directa – 626 locuri; subofiter filiera directa – 360 locuri; subofiter filiera indirecta – 518 locuri. 

De asemenea, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Dunarea” al Judetului Braila a promovat la acest eveniment profesiile din domeniul situatiilor de urgenta si a popularizat oferta educationala in ceea ce priveste recrutarea candidatilor pentru admiterea la Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Politie “Alexandru Ioan Cuza” sau la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila “Pavel Zaganescu” Boldesti-sesiunea 2018.

In vederea facilitarii insertiei pe piata muncii a absolventilor de invatamant, au participat la bursa elevi din anii terminali de la urmatoarele institutii de invatamant: Colegiul Economic “Ion Ghica” Braila, Colegiul Tehnic “Panai Istrati” Braila, Colegiul Tehnic “Edmond Nicolau” Braila, precum si 2 grupuri de copii din cadrul D.G.A.S.P.C. Braila – Complexul de tip familial “Universul Copiilor” si Complexul de tip familial “Surasul Copilariei”, care au intrat in contact direct cu angajatorii prezenti la bursa.

 

 

“De asemenea, au fost amenajate spatii in care persoanele interesate au primit informatii/sprijin din partea consilierilor agentiei cu privire la completarea unui CV EUROPASS, a unei scrisori de intentie, cursuri de formare profesionala ce vor fi organizate de agentie pentru someri, precum si alte infomatii privind domeniul nostru de activitate”, se arata in comunicatul transmis de AJOFM.

La aceasta actiune au fost prezente si persoane private de libertate propozabile pentru liberarea conditionata de la Penitenciarul Braila si de la Centrul de Detentie Braila-Tichilesti, in scopul crearii unor punti sociale intre comunitate si acestea, existand posibilitatea obtinerii unui loc de munca dupa punerea in libertate; cunoasterea si constientizarea instrumentelor de sprijin pentru viitoarea incadrare in munca.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry