Plata serviciilor sociale, în sarcina autorităților locale!

Plata serviciilor sociale, în sarcina autorităților locale!

 

 

Peste 50 de persoane, majoritatea părinți ai copiilor cu dizabilități din județul Brăila, au protestat vineri, 8 februarie, de la ora 10.00 pe Platoul din fața Palatului Administrativ sub sloganul ”Nu negociem viața copiilor noștri”.

Nerespectarea angajamentului ministrului Finanțelor de sâmbătă, 2 februarie 2019, vine ca o confirmare a temerilor protestatarilor, cu atât mai mult cu cât, solicitările lor sunt independente de restul aspectelor problematice ale Proiectului de Buget, ele fiind strict legate de respectarea unui principiu asumat al acestei guvernări, SOLIDARITATEA.

Pe cale de consecință, vă informăm că în situația în care Proiectul de Buget aferent anului 2019 intră în această formă în Guvern, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare (art. 40 alin (1), art. 51 (52) din Legea persoanelor cu dizabilităţi, art. 4 alin (2) din H.G. nr. 978/2015 şi art. 139 alin (3) din Constituţia României), părinții de copii cu dizabilități, se vor opune prin toate mijloacele legale existente, inclusiv prin proteste publice.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry