PNL a câștigat în instanță dreptul de a candida! PSD merge la Curtea de Apel!

PSD a avut trei contestații cu privire la candidaturile PNL, care au fost lămurite, în primă instanță astăzi:

– candidaturi ale aliantei pentru presedinte – Consiliul Judetean Braila si primar – Municipiul Braila

– candidaturi separate ale partidelor pentru Consiliul Judetean Braila si Consiliul Municipal Braila

– liste de sustinatori pentru consiliul local si judetean ale PNL fara sigla si demunirea aliantei

Un alt aspect mentionat in contestatie este ca PNL a depus in data de 19.08.2020 Exemplarul nr 3 cu viza Biroului Electoral de Circumscriptie nr 1 la Judecatoria Braila cu toate ca termenul era de 18.08.2020, asa cum este prevazut in H.G. nr. 576  pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, aspect care conduce la respingerea candidaturilor depuse in afara termenului legal.

Orice comentarii facute de reprezentantii unor partide politice, care nu respecta prevederile legale privind depunerea candidaturilor, pot face obiectul unor declaratii politice, dar scopul acestei actiuni este ca instanta de judecata sa ia act de actele normative incalcate si sa impuna respectarea prevederilor legale

spune Ion Rotaru, președintele PSD, într-un comunicat de presă.

Chiar dacă PNL a câștigat azi toate cele trei contestații, reprezentanții PSD au susținut că vor face apel la decizia instanței.

Instanța tocmai a confirmat ceea ce noi am spus(…) Domnilor de la PSD, campania electorală de abia începe. Este o primă victorie a PNL-ului!

a spus candidatul PNL, Cătălin Boboc.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry