Primarul din Movila Miresii ia atitudine impotriva pestei porcine

Primarul din Movila Miresii ia atitudine impotriva pestei porcine

 

 

Primaria comunei Movila Miresii anunta ca incepand de astazi se vor lua masuri de preventie si protectie impotriva pestei porcine africane. Astfel, vor fi distribuite catre populatie doze de dezinfectant, cu care oamenii sa-si protejeze gospodariile.

Incepand de joi, 9 august, salariatii din cadrul Primariei se vor deplasa la fiecare gospodarie din comuna, care detine porci, in localitatile Movila Miresii, Tepes Voda si Esna. Acestia vor imparti o prima transa de 10 litri de solutie dezinfectanta, cu care crescatorii de porci trebuie sa se descurce timp de o saptamana.

“Avem rugamintea la dumneavoastra ca la intrarea in curte, la poarta mica, sa aveti pregatit un filtru dezinfector. Filtrul se poate confectiona foarte simplu: o tava de tabla, un capac de butoi de tabla, pentru a nu da voie solutiei sa se scurga in pamant, o bucata – pres, burete, covor sau sac de iuta, acea bucata se aseaza in tava si va fi imbibata in solutie. Inaintea imbibarii in solutie acesta se va imbiba in apa pentru a economisi substanta. Avem rugamintea la dumneavoastra sa tratati aceasta actiune cu simt de raspundere. Vom face tot ce depinde de noi pentru a ne salva porcii si pentru a avea ce pune pe masa de sarbatori”, a comunicat Primaria comunei Movila Miresii.

Primarul comunei, Dumitru Panturu a atras atentia asupra faptului ca persoanele care nu vor fi gasite la domiciliu, pot primi solutia direct de la Primarie, sau pot lua legatura direct cu viceprimarul Badara Vasile – 0730.333.346

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry