Replica primarului Malinche, după ce instanța le-a dat câștig de cauză fermierilor: ”Ați câștigat o bătălie, dar nu și războiul”

Doi dintre crescătorii de animale, care au primit ordin de evacuare de pe pășune și au refuzat să plece, au fost acționați în instanță de către UAT Gropeni. Oamenii spun că nu au unde să ducă animalele, dar și că au făcut unele investiții la stânele care ar urma să fie distruse de utilajele Primăriei.

Primarul, care nu s-a lăsat înduplecat nici măcar în prezența unui deputat venit să ceară dreptate în numele fermierilor,  i-a acționat în instanță pe crescătorii de animale, în numele Primăriei pe care o conduce.

Judecătoria Brăila le-a dat câștig de cauză crescătorilor de animale!

”Respinge, ca neîntemeiată, acţiunea formulată de reclamanta UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ GROPENI în contradictoriu cu pârâţii CRĂCIUN LAURENŢIU şi FRĂŢILĂ MARIN, având ca obiect evacuare. Admite cererea pârâtului Crăciun Laurenţiu, privind obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecată. Dispune obligarea reclamantei la plata cheltuielilor de judecată către pârâtul Crăciun Laurenţiu, constând în onorariu de avocat în cuantum de 1000 lei. Respinge cererea reclamantei privind obligarea pârâţilor la plata cheltuielilor de judecată. Cu drept de apel în termen de 5 de zile de la pronunţare. Cererea de apel se va depune la Judecătoria Brăila. Pronunţată astăzi, 10.09.2021, în modalitatea prevăzută de dispoziţiile art. 396 alin.2 din Codul de procedură civilă”, se arată în hotărârea instanței.

Practic, ambiția primarului de a-i da în judecată pe fermierii din comuna pe care o conduce va costa Primăria Gropeni plata cheltuielilor de judecată și onorariul avocatului, bani care vor fi suportați din bugetul instituției, din taxele și impozitele locuitorilor comunei Gropeni.

Replica primarului: ”Ați câștigat o bătălie, dar nu și războiul”

După ce Judecătoria Brăila a spus că evacuarea fermierilor este neîntemeiată și edilul adus costuri inutile Primăriei Gropeni, Stan Malinche lasă să se înțeleagă că va merge mai departe și va face apel la decizia instanței.

Primarul i-a amenințat public pe fermierii care se bucurau că în sfârșit justiția a fost de partea lor.

Deputatul AUR, Ciprian Ciubuc, a mers la Gropeni pentru a se convinge de gravitatea situației, dar și pentru a găsi o soluție salvatoare pentru fermieri

Primarul Stan Malinche nu a găsit nicio soluție pentru fermierii care nu mai au voie să stea cu animalele pe pășune, motiv pentru care, deputatul AUR, Ciprian Ciubuc a promis că va iniția un proiect de lege astfel încât terenul să treacă din administrarea comunei Gropeni la Agenția Domeniilor Statului.

”Eu nu mă las până când acești oameni, care au 44 de vaci și 300 de oi, vor primi teren de la Primărie. Acești oameni, conform legii trebuie să primească teren, așa cum aveți fiecare. Dacă nu, nicio problemă! Eu am să înaintez un proiect de lege și acest teren o să treacă din nou în domeniul statului, în ADS(n.r. Agenția Domeniilor Statului), așa cum a fost inițial. Vă promit că eu nu mă las de acest lucru, până când acești oameni nu sunt îndreptățiți. Nu putem să ne batem joc de oamenii care produc pâine și mâncare”,

a declarat deputatul AUR, Ciprian Ciubuc.

Reamintim că, deși a făcut cerere pentru a primi în concesiune 1ha de teren neproductiv, o familie de fermieri din comuna Gropeni s-a trezit cu înștiințare de la Primărie în care li se aduce la cunoștință că începând de cu data 1 august 2021 sunt obligați să părăsească stâna și tot ce au construit din fondurile proprii.

Păgubiții spun că în spatele acestei decizii în fapt stă răzbunarea primarului Stan Malinche față de locuitorii comunei Gropeni care nu l-au votat la alegerile trecute.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry