Rețea de traficanți de droguri, destructurată de DIICOT Brăila! Șapte inculpați, trimiși după gratii! Alți doi sunt în arest la domiciliu!

La data de 03.12.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a 9 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de introducere în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut că, începând cu luna iunie 2022, pe raza municipiului Brăila a acționat o grupare care s-a ocupat cu distribuirea  de droguri de risc (canabis) și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor de pe raza municipiului Brăila.

Liderii acestei grupări au locuit, în cea mai parte a timpului, în Spania de unde au expediat în țară, periodic, colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de coletărie sau a unor persoane fizice. Coletele au fost supravegheate, pe timpul transportului, de către persoane de încredere, din anturajul acestora.

După ce drogurile ajungeau în țară şi erau depozitate în siguranță, cei doi lideri ai grupării veneau în România cu avionul pentru a supraveghea şi coordona distribuirea acestora şi colectarea sumelor de bani provenite din valorificare.

La data de 02.12.2022, a fost prins în flagrant un inculpat după ce a introdus în țară cantitățile de aproximativ 4.750 de grame de rezină de canabis, aproximativ 379 de grame de canabis și 490 de grame de substanțe cu efect psihoactiv (3 CMC).

La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila au efectuat 13 de percheziții domiciliare, fiind identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor 24 de doze de canabis, 4 pungi de canabis (1070 grame), o cutie cu 5 grame de canabis, 3 plicuri cu  substanță cu efect psihoactiv, de tip Cristal, și bancnote rulate destinate prizării care conțineau urme de substanță pulverulentă de culoare albă,  8 grindere și suma de 5.245 de lei.

Cu ocazia soluționării propunerii formulate de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila a dispus arestarea preventivă a 7 inculpați și luarea măsurii arestului la domiciliu față de alți doi inculpați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea și Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, precum și al jandarmilor din cadrul I.J.J. Brăila.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry