O asociere de 17 firme, inclusiv Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați, lucrează la expertizele SF pentru Aeroportul Internațional Galați-Brăila!

Marți, 6 decembrie 2022, au fost finalizate procedurile de desemnare a unei asocieri de firme pentru efectuarea studiului de fezabilitate al Aeroportului Internațional Galați-Brăila.

Astfel, a fost încheiată procedura de licitație pentru Planul de investiții/Master Plan și Studiul de Fezabilitate(SF), necesare pentru obiectivul de investiție “Realizarea Aeroportului Internațional Galați-Brăila”, precum și pentru pregătirea studiilor asociate fazei de proiectare SF.

Pentru toate aceste expertize va lucra o asociere de 17 firme, inclusiv Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați.

De asemenea, vor fi efectuate studii topografice, studii arheologice, studii  geotehnice, studii hidrogeologice, studii de mediu, studii obstacolare și hidrologice.

Totodată, în cadrul aceluiași contract, se vor realiza și activități de proiectare pentru terminal cargo și de pasageri, proiectare piste, sisteme de instalații, sisteme de semnalizare, alarmare și alertare în caz de incendiu, instalații electrice și proiectare-relocare utilități.

“Încă o veste bună pentru acest obiectiv de investiție pe care îl realizăm în parteneriat cu Consiliul Județean Galați. Faptul că ne-am mișcat foarte repede cu organizarea acestui ADI, faptul că am făcut acest protocol de colaborare, pe acest proiect mare, de infrastructură aeriană, ne dă speranța că vom reuși mai departe”,

a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Francisk Iulian Chiriac.

Ca acest proiect să devină realitate, Consiliul Județean Brăila lucrează împreună cu Consiliul Județean Galați, în urma parteneriatului asumat în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est și Sud

“Pas cu pas, document cu document, lucrăm pentru ca la Galați să fie construit un aeroport internațional de persoane și mărfuri, de care ar putea beneficia sute de mii de oameni din Galați, Brăila, Vrancea, Buzău sau Republica Moldova”,

transmite Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry