S-a confirmat primul deces în Brăila! Gripa face victime!

S-a confirmat primul deces în Brăila! Gripa face victime!

 

 

Pacientul, un bărbat în vârstă de 49 de ani care suferea și de alte boli, nu se vaccinase anti-gripal. Analizele primite de la Institutul Cantacuzino au confirmat ca decesul a fost cauzat de gripa de tip A. Bărbatul a murit joi, 24 ianuarie.

Autoritățile spun că sunt luate măsuri speciale în școli. Toți copiii trec printr-un triaj înainte de a intra la cursuri. Cei care prezintă semne de boală trebuie trimiși acasă pentru a nu-i contamina și pe restul colegilor.

Numărul deceselor a ajuns la 43, a informat luni Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Ultimele patru cazuri au fost confirmate cu virus gripal A.

Trei dintre oamenii decedaţi aveau condiţii medicale preexistente şi erau nevaccinaţi antigripal. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, este vorba despre o femeie de 87 de ani din judeţul Iaşi, un bărbat de 49 de ani din judeţul Brăila şi de un bărbat de 93 de ani din Bucureşti.

Al patrulea deces este al unui bărbat de 40 de ani, din judeţul Giurgiu, fără condiţii medicale preexistente cunoscute şi cu antecedente vaccinale necunoscute, fiind neasigurat.

Singura protecție împotriva gripei este vaccinul. România este pe locul 3 în Europa cu cea mai mică rată de vaccinare: 8%. Ministerul Sănătății a achiziționat peste 1,2 milioane de doze de vaccin. Urmează să mai cumpere 250.000.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry