Se fură din Spitalul Județean! Președintele vrea să monteze camere de supraveghere!

Se fură din Spitalul Județean! Președintele vrea să monteze camere de supraveghere!

 

 

Președintele Consiliului Județean a declarat că are planuri îndrăznețe de a responsabiliza cadrele medicale, astfel încât, fiecare să se implice în buna desfășurare a actului medical. Decizia a fost luată din cauza plângerilor care vin din partea pacienților. De la lipsa medicamentelor și până la atitudinea cadrelor medicale, toate vor fi aspru sancționate.

O să facem o ședință cu toți șefii de secție(…) pentru că trebuie să-și asume astfel de lucruri. De fiecare dată, până acum, șeful de secție a fost tot medic, trebuie să-și asume și rolul în management, în care toate aceste acuzații, ale pacienților să vină întâi la el. Dacă nu se rezolvă la el, dacă nu poate, nu știe, sau nu vrea atunci să renunțe la funcția de șef de secție și o rezolvă partea de conducere a spitalului.

În momentul de față, plata salariilor la Spitalul Județean a ajuns la 80%, conform legilor în vigoare. Eu vă spun că procentul de 20% în momentul de față este foarte mic pentru a acoperi tot ce înseamnă cheltuieli cu medicamente, utilităti etc.”, a declarat Iulian Chiriac.

 

 

Chiriac a declarat că nu are dovezi concrete, deci nu a fost nimeni sancționat pentru furt de materiale sanitare, însă există indicii că se întâmplă așa ceva și de aceea vrea să se monteze aceste camere video pe holurile din spital.

Președintele CJ Brăila a precizat că a fost introdus un program de înregistrare a circuitului medicamentelor, astfel încât la ora actuală singura modalitate prin care s-ar mai putea fura medicamente este ca asistentele să nu dea toate medicamentele prescrise pacienților.

Vom monta camere video pe toate holurile spitalului pentru că se tranzitează pe acolo tot felul de persoane, dar și de materiale din spital către exterior. Eu cred ca da, se fură. Eu am informații că da.

Medicamentele pot dispărea în momentul în care le ia asistenta și nu i le dă pacientului”, a declarat președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry