Șeful IPJ Brăila, despre atacul de la Music Pub: ”Măsurile(…)nu înseamnă, de fiecare dată, să prinzi autorul în al doilea minut de la săvârșirea faptei”

Șeful IPJ Brăila, despre atacul de la Music Pub: ”Măsurile(…)nu înseamnă, de fiecare dată, să prinzi autorul în al doilea minut de la săvârșirea faptei”

 

 

Prima conferință de presă din acest an, organizată de șeful IPJ, a dat ocazia de a clarifica unele aspecte față de evenimentele violente cu care s-a confruntat Brăila în anul trecut. Încercările lui Adrian Glugă de a ne aduce siguranță s-au năruit când șeful IPJ a început să explice modul în care s-a acționat în cazul baschetbaliștilor înjunghiați în tomană, pe o terasă din Brăila.

Glugă ne-a mărturisit, foarte convins de ceea ce spune, că nu este absolut necesar să prinzi infractorul în al doilea minut după ce a comis fapta. În consecință, șeful IPJ a încercat să ne explice că deși toată lumea știa că Dasaev i-a înjungiat pe sportivii americani, nu au existat suficiente probe pentru reținerea lui la acel moment.

În ciuda faptului că nu s-a mai găsit cuțitul, sau hainele pe care atacatorul le purta în acea seară, Glugă consideră că anchetatorii au acționat ”ca la carte”.

Autorul este acolo unde trebuie să fie un autor de fapte penale. Măsurile informativ-operative dispuse într-o cauză penală, cu atât mai mult, atunci când vorbim de o cauză când ancheta este condusă de procuror, nu înseamnă, de fiecare dată, să prinzi autorul în al doilea minut de la săvârșirea faptei, pentru că, și nu este niciun secret, nu ai nicio probă împotriva sa. Cel mai important aspect pe care aș vrea să îl înțelegem cu toții este că trebuie să aduci la anchetă un autor de fapte penale, când ai un probatoriu minim care să-ți asigure o soluție favorabilă din partea instanței de judecată, în cazurile respective, măsura este de arestare preventivă(…)”, a declarat Adrian Glugă, încă șef al IPJ Brăila.

 

 

Mai departe Adrian Glugă recunoaște că: ”nicio faptă de omor n-am văzut să fie finalizată cu condamnare, decât pe cale de excepție, fără arma crimei”.

Daniel Gabriel Husein este acuzat de comiterea infracțiunilor de tentativă de omor calificat, port și folosire fără drept de obiecte periculoase și tulburarea ordinii și liniștii publice, în urma altercației produse în noaptea de 15 spre 16 septembrie 2018, când doi baschetbaliști americani au fost înjunghiați într-un club din Brăila

Declarațiile complete în video

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry