Șeful spitalului răspunde la întrebarea de ce sunt trimiși pacienții să-și cumpere medicamente: ”Nu știu!”

Șeful spitalului răspunde la întrebarea de ce sunt trimiși pacienții să-și cumpere medicamente: ”Nu știu!”

 

 

Delia Râșnoveanu a fost astăzi încolțită de consilierii opoziției care au reclamat deficiențele din Spitalul Județean. Liberalii au atras atenția asupra faptului că în spital nu există nici medicamente, nici materie primă, iar actul medical se face în condițiile în care pacientul trebuie să-și cumpere de la farmacie toate cele necesare.

”Toată lumea spune că la spital nu avem nici măcar perfuzoare, că nu avem ser fiziologic, nu avem nici măcar banalele injecții. Care sunt de fapt problemele reale? Noi știm doar o parte din ele. Cum vă gândiți dumneavoastră, ca manager, să le și rezolvați”, a întrebat consilierul PNL, Marian Sîrbu.

Managerul spitalului, prezent la ședința de Consiliu Județean, a mărturisit că sunt probleme în unele secții, însă medicamente există.

”Pe partea de cheltuială materială sunt niște fonduri reduse la momentul ăsta. Încercăm să le rezolvăm, dar nu pot să spun că nu avem. Avem, nu avem suficiente. Poate nu sunt suficiente în anumite sectoare, dar avem la momentul ăsta și materiale sanitare și medicamente.

 

 

Întrebată de ce sunt pacienții trimiși să-și cumpere medicamente, Delia Râșnoveanu a raspuns sec: ”Nu știu!”.

Consilierul Florin Cîrligea a propus un echilibru în ceea ce privește fondurile alocate de Consiliul Județean spitalului. Liberalul a spus că dacă va fi nevoie, ar trebui umblat chiar și la salarii, pentru a asigura medicamentele din spital.

”Trebuie făcut un echilibru, între cheltuielile salariale și cheltuielile materiale. Nu se poate să plătim 80% din buget și să nu avem materiale. Păi de ce venim la servici? Pentru ce le plătim salariile dacă nu au cu ce să-și facă treaba?”, a întrebat consilierul PNL, Florin Cîrligea.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry