Serviciul pentru Acţiuni Speciale, în acțiune! Șase percheziţii domiciliare, în Vădeni!

Serviciul pentru Acţiuni Speciale, în acțiune! Șase percheziţii domiciliare, în Vădeni!

 

 

La data de 5 februarie, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Brăila, spijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat pe raza localităţii Vădeni 6 percheziţii domiciliare.

Cu ocazia desfăşurării activităţilor, poliţiştii i-au identificat pe 6 brăileni, cu vârsta cuprinsă între 23 şi 51 de ani, bănuiţi de săvârşirea a două infracţiuni de furt calificat.

În fapt, în noaptea de 27 spre 28 ianuarie a.c., cei şase bărbaţi ar fi sustras o bovină din incinta unei ferme situată în extravilanul comunei Vădeni.

De asemenea, în noaptea de 30 spre 31 ianuarie a.c., bărbaţii ar fi sustras din incinta aceleiaşi ferme o motocoasă, o motosapă, un sistem de producere a băuturilor alcoolice, dar şi 30 de păsări domestice.

În urma percheziţiilor efecuate, la domiciliul unuia dintre bărbaţi, în vârstă de 33 de ani, poliţiştii au găsit bunurile enumerate mai sus, dar şi o sabie şi un pumnal tip box, întocmindu-se dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase.

În cazul celorlalţi cinci brăileni a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

***

Totodată, pe raza municipiului, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale l-au depistat şi identificat, pe un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din Brăila, bănuit de săvârşirea a 17 infracţiuni de furt calificat în formă continuată şi tentativă la furt calificat.

În fapt, în perioada noiembrie 2018 – februarie 2019, tânărul ar fi pătruns prin efracţie în incinta mai multor societăţi comerciale de pe raza municipiului, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.

Cei şapte brăileni au fost reţinuţi pe bază de Ordonanţă pentru 24 de ore şi încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry