Spitalul Județean – de la rău la dezastru! O spun pacienții, dar și consilierii județeni

Spitalul Județean – de la rău la dezastru! O spun pacienții, dar și consilierii județeni

 

 

Se pare că situația din Spitalul Județean a ajuns atât de tragică încât, dacă ar fi demis chiar azi managerul, nu există niciun doritor care să-și asume răspunderea conducerii acestei instituții.

Jurnalul de Brăila a lansat o petiție online prin care cerem demisia managerului Spitalului Județean din Brăila – Delia Râșnoveanu. Decizia a venit ca urmare a propriilor interacțiuni, dar și a mărturiilor pe care cititorii ni le trimit constant, în urma experiențelor trăite în această instituție.

Managerul Spitalului Județean din Brăila, Delia Râșnoveanu, a demonstrat că nu este capabilă să conducă o astfel de unitate spitalicească, iar răspunsurile oferite de aceasta, în cadrul ședințelor de Consiliu Județean, demonstrază lipsa de interes și de profesionalism în administrarea problemelor cu care se confruntă spitalul.

Mai jos, vă vom relata câteva din comentariile pe care brăilenii care au semnat petiția le-au trimis către noi.

-”Semnez pentru demisa șefului de spital Brăila. Te apucă scârba să stai în spital, o mizerie mare, nu am cuvinte să vă zic și te pune să cuperi injecții și foaie de hârtie că nu are cu ce să scoată rezultatul la analize. În ce țară trăim la noi la Brăila se poate face ce vrea! Demisia! Demisia!”.

-”Am fost la spital și am stat 7 ore pe hol. Am fost adusă cu o salvare, după care sunase de 2 ori și pe care am așteptat-o 2 ore. Pentru că a venit o asistentă care nici măcar nu știa sa îmi ia tensiunea și care nu a reușit să pună o branulă. Pentru că ar trebui să existe oameni competenți în sistem. Pentru că e mizerie și pentru că serviciile lasă de dorit. Dacă la maternitate se poate să fie o bună organizare, înseamnă că și la Județean s-ar putea face cu un bun manager”.

-” Semnez aceasă petiție pentru că avem nevoie de oameni capabili în spitale, nu de unii nepăsători!”.

Iar lista continuă pentru că nemulțumirile față de condițiile din spital, de lipsa medicamentelor, a personalului, toate par să atingă un nivel critic. Mai grav este că cei care sunt în măsură să sancționeze aceste grave derapaje, cei care ar putea să o tragă la răspundere pe Delia Râșnoveanu, se complac în niște răspunsuri evazive, devenind îngăduitori, pe cheltuiala noastră – a tuturor.

 

 

La limita răbdării au ajuns consilierii opoziției care au cerut în nenumărate ori demisia managerului Spitalului Județean. Răspunsul la interpelările lor s-a soldat cu fel și fel de comisii care să cerceteze, iar toate să ajungă la același rezultat – NU SUNT PROBLEME ÎN SPITALUL JUDEȚEAN!

Lucrurile la spital sunt rezolvate punctual, când sesizăm noi ceva, când apare în presă câte ceva, dar la nivel general problemele nu sunt rezolvate. Îmi este frică că oricât am cere noi demisia doamnei director cei de la PSD o vor susține în continuare. De fapt este o chestiune asumată de PSD, modul în care spitalul astăzi este gestionat și modul în care spitalul este subfinanțat. Nu există bani pentru medicamente, nu există bani pentru consumabile. Sunt chestiuni de care nu ar trebui să ne lovim în anul 2019.(…)

Primarul spune că este o lipsă de comunicare. Dacă mergi la spital și nu poți să beneficiezi de tratamentul de care ai nevoie, în calitate de pacient, asta înseamnă lipsă de comunicare? Mi se pare o bătaie de joc, sincer!

Poate ar fi interesant să dăm firma spitalului jos și să punem Spitalul PSD. Probabil că au alte interese, nici nu contează, dar actul medical trebuie să se desfășoare în condiții normale”, a declarat președintele PNL, Alexandru Dănăilă.

”Când PSD a ales să pună un membru de partid în fruntea spitalului, după ce l-a făcut să plece pe doctorul Iugulescu, și-a asumat clar, poate ca niciodată, tot ce va întâmpla bun sau rău. Din păcate, în stilul caracteristic, în stilul Dragnea, când se întâmplă lucruri grave, cum ar fi crizele de medicamente și materiale sanitare sau tratarea pacienților de parcă ar fi obiecte, PSD Brăila se face că plouă și caută vinovați prin cu totul alte părți. În curtea lor se uită doar când se întâmplă ceva bun în spital.

Să fie clar: Spitalul Județean este în răspunderea PSD. Managerul, căruia de altfel i-am cerut demisia pentru incompetența crasă de care dă dovadă, este om de partid, fapt pe care brăilenii trebuie să-l cunoască”, a declarat consilierul județean al PNL, Vasile Varga.

 

 

Astăzi, în plină epidemie, vorbim de lipsă săpun! Doamna manager, de când a fost numită, sau a câstigat concursul, nu a reușit să facă, din punctul meu de vedere, nimic bun în acest spital. Medicamente nu avem, materiale sanitare nu avem, curățenie nu este. Dacă un bolnav vrea să facă un duș, nu văd cum ar putea să-l facă, că nu prea are unde, motiv pentru care eu îi cer demisia doamnei manager. Din punctul meu de vedere, nu numai că nu a adus nimic bun în acel spital, dar l-a tras în jos”, a atras atenția consilierul județean Marian Sârbu.

Domnule președinte, avem mai probleme la Spitalul Județean, și corp A, și corp B. Am văzut cu ochii mei ceea ce se întâmplă acolo. Nu sunt materiale, domnu președinte. Nu sunt medicamente, domnule președinte, au existat cazuri în care nu a fost nici măcar ser fiziologic(…) De un an de zile vă rog să rezolvați problema cu aparatul de imagistică. M-am interesat personal, nu costă mai mult de 30.000 de lei. Nu ați făcut nimic! Ne batem joc! Sunt oameni care mor cu zile în spital, iar dumneavoastră spuneți că nu sunt probleme”, a declarat consilierul liberal Dănuț Lungu.

Să înțelegem că noi, toți cei care țipăm după ajutor, pentru că lucrurile sunt departe de a fi rezolvate în spital, suntem nebuni. Noi, cei care vă alegem ca să ne alegeți viitorul, sănătatea, educația. Noi suntem nebuni, pentru că nu vedem cât de bine merg lucrurile în spital, pentru că nu-i așa… în spital găsești de toate.

Vă cerem să fiți alături de noi și să semnați această petiție, în speranța că guvernanții noștri locali vor ține cont de ceea ce își doresc brăilenii și vor acționa în consecință, pentru demiterea doamnei Râșnoveanu.

Sănătatea noastră trebuie să fie mai presus decât ambiția lor!

SEMNEAZĂ AICI – https://www.petitieonline.com/cerem_demisia_managerului_spitalului_judeean_din_brila_-_delia_ranoveanu

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry