Topul deputaților brăileni! După 2 ani, Nicu Niță pare să fie pe podium!

Topul deputaților brăileni! După 2 ani, Nicu Niță pare să fie pe podium!

 

Social-democratul Nicu Niță, ales deputat de Brăila, pare să se bucure de cele mai multe propuneri legislative(n.r. 90 de propuneri) promulgate în legi – 25. La acest capitol îl urmează Emilia Meiroșu cu 51 de propuneri, din care 17 au fost transformate în legi.

 

 

Emilia Meiroșu a ales Pro România

Emilia Meiroșu pare să fie o pierdere semnificativă pentru PSD, deputatul fiind unul din ”dezertorii” care au ales să meargă mai departe în tabăra lui Victor Ponta.

Meiroşu este profesor de profesie şi este membru în Comisia pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport şi a mai activat tot ca membru în Comisia pentru muncă şi protecţie socială din cadrul Camerei. Este la primul mandat de parlamentar, ea ocupând un loc pe listele PSD în 2016, dată la care avea funcţia de consilier judeţean, aflat la al doilea mandat, dar a demisionat pentru a-şi prelua fotoliul de deputat.

Legea Varga – proiect liberal îmbibat în socialism

Deputații liberali au fost printre cei mai vocali aleși din Parlament. Pe lângă luările de cuvânt, Varga și Ioniță au reușit promulgarea a 13 legi.

De popularitate s-a bucurat ”Legea Varga”, prin care deputatul liberal a reușit să creeze portița prin care apa de ploaie să nu mai fie trecută în facturile brăilenilor. Din păcate, proiectul a murit la naștere, pentru că nici la această dată, Consiliul Local nu a demarat procedurile legislative. În plus, faptul că apa de ploaie nu mai apărea pe factură nu înseamnă că ea nu mai era plătită. Legea spunea că, în urma votului, consilierii locali pot decide dacă această plată poate, sau nu, să fie suportată din bugetul local.

Mai mult, forma inițială a legii a suferit atât de multe modificări în ceea ce privește acordarea de subvenții, încât și-a pierdut esența. Social-democrații au venit cu amendamente la Lege care fac practic imposibilă punerea ei în aplicare, fără o sursă clară de finanțare.

Social-democrații s-au bazat pe Nicu Niță

Cu Emilia Meiroșu, în tabăra lui Ponta, și Mihai Tudose la șefia Guvernului, social-democrații brăileni și-au pus speranțele în Nicu Niță, singurul deputat care a rămas ”cu normă întreagă” în Cameră.

Mihai Tudose a reprezentat Brăila în Camera Deputaților din anul 2000. A fost numit prim-ministru al României din 29 iunie 2017 până la demisia sa, din data de 16 ianuarie 2018. Întors în Camera Deputaților, Tudose a primit sprijinul organizației locale fiind ales și președinte al PSD Brăila.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry