Turnul de evacuare a gazelor de la Concordia a fost dărâmat în această dimineață! Primăria va construi o parcare în această zonă!

Turnul de la intersectia străzii Ghioceilor cu strada Roșiorilor a fost construit fără autorizație de construcție înainte de 1989, de către cei de la schela de petrol, după cum a precizat viceprimarul Alexandru Jantea.

Turnul de evacuare a gazelor a reprezentat în ultimii ani un real pericol pentru trecători și chiar pentru autoturismele care erau parcate în zonă.

Administrația locală a decis să dărâme turnul, iar în locul lui va fi construită o parcare care va deservi locuitorilor din zonă, dar și brăilenilor care își fac cumpărăturile din piața Concordia.

În locul acestei construcții Primăria va realiza 39 de locuri de parcare. Valoarea contractului este de 618800,00 lei cu TVA. Execuția lucrărilor se întinde pe o perioadă de 10 luni, iar proiectarea s-a realizat în 2 luni.

Pe lângă faptul că această construcție a devenit, în timp, un pericol pentru trecători, crearea unei părcări în această zonă va diminua ambuteiajele și va oferi un plus de siguranță atât șoferilor care își parchează autoturisemele în apropierea pieței, cât și locuitorilor din această zonă care vor avea posibilitatea să-și rezerve un loc de parcare”, a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.

Centrala aferentă turnului va fi reabilitată și scoasă la licitație publică spre închiriere.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry