Ultima ora: Vezi aici cine este noul antrenor al echipei HC Dunarea Braila!

Ultima ora: Vezi aici cine este noul antrenor al echipei HC Dunarea Braila!

DUMITRU BERBECE – antrenorul care a reusit performanta de a castiga CUPA EHF cu echipa SCM Craiova, vine la Braila

HC Dunarea vine cu vesti minunate! Dupa ce ne-a tinut in sah o buna perioada de timp, cand toti ne-am intrebat ce se va intampla cu echipa in sezonul urmator, conducerea clubului a publicat, in urma cu aproximativ o ora, primele informatii care contureaza viitoarea echipa.

 

 

Dumitru Berbece a acceptat provocarea de a duce HC Dunarea pe cele mai inalte culmi ale performantei!

A cunoscut consacrarea ca handbalist in cadrul echipei Steaua Bucuresti unde a inceput sa joace din 1979.  In cei 11 ani de activitate sub culorile ros-albastre a cucerit 8 titluri nationale si trei Cupe ale Romaniei.

Cu echipa nationala a participat la 3 editii ale Campionatelor Mondiale, fiind titular al reprezentativei care cucerit medalia de bronz in 1990, iar in 1983 a cucerit Super Cupa Campionilor Mondiali si Olimpici.

A participat la doua editii ale Jocurilor Olimpice, in 1984, la Los Angeles, unde Romania a cucerit medalia olimpica de bronz si in 1992, la Barcelona.

In calitate de jucator, in anul 1986 i-a fost acordat titlul de Maestru al Sportului iar in 1992 a primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Ca antrenor, din anul 1990, Dumitru Berbece a lucrat o lunga perioada in Germania, timp in care a pregatit echipe din Liga I, Liga a II-a si de juniori. In Romania a mai pregatit Steaua Bucuresti (masculin), alaturi de care a castigat titlul si Cupa Romaniei. Dumitru Berbece a mai antrenat echipele, CSM Oradea, ASC Corona Brasov si in 2018, ca si antrenor secund, a reusit performanta de a castiga CUPA EHF cu echipa SCM Craiova.

“Vin cu sufletul la Braila si imi doresc foarte mult sa facem performanta. Stim cu totii ca este greu, stim ce este handbalul romanesc la ora actuala si ce inseamna Liga Nationala, sunt multe echipe care se lupta pentru Cupele Europene si pentru medalii.  Imi doresc ca alaturi de conducere, cat mai ales de jucatoare, sa facem un grup unit si sa luptam impreuna pentru a readuce Braila acolo sus”, a declarat Dumitru Berbece, antrenor principal HC Dunarea Braila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry