„Un milion pentru Unire” – Semnează și tu!

„Un milion pentru Unire” – Semnează și tu!

 

 

Campania de semnături „Un milion pentru Unire” se desfășoară în toată România, Republica Moldova și în Diasporă, în aceasta fiind antrenate sute de asociații și voluntari care își doresc Unirea. Scopul campaniei este de a aduna 1 milion de semnături, care vor oferi cadrul legal pentru revizuirea Constituției prin introducerea unui preambul în care va fi menționată ideea de reîntregire națională. De asemenea, aceștia își pot înregistra semnătura online pe site-ul semnez.eu, ulterior apropiindu-se fizic la cel mai apropiat cort din zona unde locuiesc, deschis până la sfârșitul lunii decembrie.

Inițiatorii vor merge într-un turneu național prin toate județele României în luna noiembrie care are drept destinație finală Alba Iulia pe data de 1 Decembrie.

De asemenea, toţi brăilenii sunt invitaţi să participe la sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire în cetatea din Alba Iulia, pe 1 Decembrie, iniţiativă a Alianţei pentru Centenar şi a primarilor din judeţul Alba.

 

 

 

Astăzi, la Brăila a fost prezent George Simion, liderul Platformei Unioniste Acţiunea 2012. Simion s-a făcut cunoscut la nivel internațional prin acțiunile sale de propagandă pentru unire și reîntregirea neamului românesc. În ciuda faptului că este un om pașnic, iar acțiunile sale nu au incitat la violențe, unionistul a fost fost expulzat din Republica Moldova de către Biroul Migrație și Azil.

La 1 octombrie 2018, George Simion a primit interdicție de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen de 5 ani. Potrivit Biroului Migrație și Azil, activistul român a fost declarat persona non-grata în baza articolului 55 din Legea privind regimul străinilor.

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry