Vești bune pentru elevii brăileni! Au sosit tabletele din programul “Școala de acasă”!

În contextul modificării paradigmei de organizare a procesului didactic în anul școlar 2020-2021, Guvernul României sprijină sistemul național de educație prin alocarea de fonduri substanțiale pe două mari paliere:

• achiziția de echipamente/dispozitive electronice pentru susținerea procesului de predare/învățare online, alternativă la sistemul clasic, față în față, suspendat acolo unde situația epidemiologică impune acest lucru;

• achiziția de măști/echipamente de protecție medicală pentru combaterea răspândirii SARS-CoV-2 în mediul școlar și asigurarea unui climat sanitar propice desfășurării activității, în funcție de scenariile adoptate de unitățile de învățământ.

În cadrul programului „Școala de acasă”, aprobat prin H.G. nr. 370/2020, Ministerul Educației și Cercetării, prin Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, a achiziționat un număr de 250.000 de echipamente pentru uz școlar.

De Moș Nicolae elevii brăileni au primit cadoul mult așteptat. Astăzi, 4 decembrie 2020, în județul Brăila au sosit tabletele din programul “Școala de acasă”. Ministerul Educației și Cercetării împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila și-au respectat promisiunea de a digitaliza sistemul educațional brăilean. În zilele următoare cei 6112 elevi care au solicitat tablete racordate la internet vor beneficia de dispozitivele electronice. Conform programului stabilit fiecare școală va veni să ridice tabletele, a declarat șeful Inspectoratului Școlar Județean, Viorel Botea.

Prin programul național “EDUCAȚIA ÎN SIGURANȚĂ”, aprobat prin HG nr. 756/2020, Guvernul României a alocat, din fondul de rezervă, 100 milioane lei pentru achiziția de tablete, laptopuri și echipamente sanitare destinate inspectoratelor școlare și unităților de învățământ preuniversitar.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry