VIDEO – Consilierii au votat! ADIO tramvai pe Baldovinești!

Consilierii au votat! ADIO tramvai pe Baldovinești!

 

 

Liberalii i-au atras atenția primarului, asupra faptului că a devenit o obișnuință introducerea, pe ultima sută de metri, a proiectelor pe ordinea de zi. Viceprimarul Alexandru Jantea a venit cu lămuriri pentru colegii consilieri care nu au agreat scoaterea liniei de tramvai de pe șoseaua Baldovinești.

Dacă am da drumul acum la tramvai pe strada Mihai Eminescu, nu am mai avea Centru Istoric, sau cel puțin clădirile din imediata vecinătatea a acestei linii de tramvai(…) Nu am spus că vom scoate traficul din acea porțiune de stradă, sau din acel cartier. El va fi doar sub forma autobuzului. Nu trebuie să considerăm acum că, dacă Brăila a avut tramvai de 100 de ani, noi nu putem să facem investiții sau modificări ale infrastructurii de tramvai, așa cum au fost făcute și în trecut. Nu cred că putem să ne cramponăm de trecut mereu, fără să putem progresa”, a declarat viceprimarul Alexandru Jantea.

Prezentă la ședință, Iuliana Neagu, directorul Direcţiei de Strategii din cadrul Primăriei, a precizat că este vorba despre o finanţare din fonduri structurale, care mai poate fi accesată doar până la data de 31 decembrie 2018.

În momentul în care avem 31 milioane euro şi un singur proiect ne-ar lua 10 milioane de euro ca să reabilităm linia de tramvai şi încă 8 milioane euro ca să cumpărăm tramvaie, deci peste 18 milioane euro. Vreau să vă spun că tot cu aceşti bani facem investiţii pe Calea Galaţi în totalitate – bucata care a mai rămas, Bulevardul Independenţei şi Bulevardul Dorobanţilor; reabilităm o parte din calea de rulare a tramvaiului Parcul Monument – Grigore Alexandrescu până la şoseaua de centură, inclusiv bucla unde întoarce tramvaiul în parc şi la depou.  Analizând studiul de trafic pe numărul de călători, analizând eficienţa utilizării fondurilor europene am considerat că este mult mai bine să se scoată tramvaiul pe Baldovineşti”, a explicat Iuliana Neagu, directorul Direcţiei Strategii din cadrul Primăriei.

Șeful Direcţiei de Strategii a precizat că mai sunt și alte proiecte care necesită aprobare, astfel încât cererea de finanțare să fie depusă în timp util, pentru a primi fondurile necesare.

 

 

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry