VIDEO! Forțele de ordine către minori, la urcarea în dubă : Ridică mă picioarele! Bag p* în voi! Vedeți ce dansăm în seara asta! – Imagini cu impact emoțional!

Imagini surprinse cu telefonul mobil, de la protestul din Brăila, în noaptea de marți spre miercuri, arată un tânăr, căzut la pământ, în stare de inconștiență. Cel care a filmat scenele de groază a fost apoi urcat în dubă, deși a declarat că este minor și a cerut prezența unui părinte. În dubă a reușit să înregistreze audio.

Ridică mă picioarele! Bag p* în voi! Vedeți ce dansăm în seara asta!”

După ce imaginile au devenit virale, părinții copiilor duși la secție au aflat de la cunoștințe de ceea ce s-a întâmplat și au mers la Poliție pentru a cere explicații. Aici s-au lovit de forțele de ordine care i-au pus să aștepte ore în șir în fața secției.

Plângere penală împotriva unui jandarm!

Tinerii au ieșit pe picioarele lor, însă unii dintre ei erau vizibil afectați, fizic și moral. Pentru minorul care zăcea inconștient în parcare, înainte de a fi dus la Poliție, părinții au solicitat intervenția ambulanței, deoarece tânărul s-a prăbușit la ieșirea din sediul IPJ.

Ulterior, purtătorul de cuvânt ne-a declarat că i s-a oferit primul ajutor minorului însă acesta a refuzat spunând că va merge singur la spital.

Minorul a depus plângere penală împotriva jandarmului care l-a agresat.

În urma imaginilor video aparute in spațiul public, au fost demarate verificări de către polițiștii din cadrul Politiei Municipiului Brăila, reieșind următoarea situație de fapt:

La sediul Politiei Municipiului Brăila a fost condus de catre jandarmi un grup de 19 tineri pentru a fi sancționați in urma intervenției jandarmilor la manifestațiile publice avute loc pe raza municipiului.

In sediul subunitatii, una dintre persoane a reclamat faptul ca a avut o altercație cu un jandarm, solicitând sa depună plângere penala.

Polițiștii s-au sesizat pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuziva, dosarul penal urmând a fi înaintat spre competenta solutionare a Parchetului Teritorial Militar de pe lângă Tribunalul București, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila.

Cum au ajuns tânărul, în stare de inconștiență, pe carosabil

Se pare că minorii ar fi aruncat cu diferite obiecte în forțele de ordine după care s-au urcat în taxiuri și au vrut să părăsească zona protestului. Forțele de ordine i-au blocat înainte ca taxiurile să plece din parcare și, pentru că nu au vrut să se dea jos din autoturisme, au acționat pentru ”extragerea” lor. După ”extragere” unul dintre ei a fost filmat la pământ, în stare de inconștineță, de unde, în loc să fie dus la spital, a fost transportat la sediul IPJ pentru a fi anchetat.

În data de 30.03.2021, în municipiul Brăila a avut loc un protest spontan în contextul pandemic la care au participat peste 100 de persoane, depășind limita maximă permisă de actualele prevederi legale.

Pe timpul manifestației, mai multe persoane participante s-au manifestat violent față de forțele de ordine, în sensul că au aruncat cu pietre și alte obiecte contondente atât în personal, cât și în autospecialele de intervenție. Deși au fost somați să înceteze acțiunile agresive, aceștia au continuat să manifeste în același mod.

În jurul orei 23:45, grupul de persoane violente a traversat în fugă intersecția Căii Călărașilor cu Bulevardul Independenței și s-a urcat în două taxi-uri. Taxiurile au fost blocate de efectivele de Poliție și de un echipaj de jandarmi venit în sprijin. Manifestanții violenți au fost somați să coboare, dar aceștia au refuzat, fiind necesară extragerea lor. După extragere, aceste persoane au fost conduse la sediul Poliției pentru aplicarea măsurilor legale.

Precizăm că până în acest moment, niciun protestatar nu a necesitat ingrjiri medicale, toți aflandu-se la sediul Poliției Municipiului Brăila, unde urmează a fi aplicate măsurile legale.

Pentru a verifica toate informațiile apărute în spațiul public referitoare la acest incident, la nivel intern vor fi dispuse măsuri specifice”, este declarația oficială a Inspectoratului Județean de Jandarmerie Brăila.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry