Atât primarul Marian Dragomir cât și președintele Iulian Chiriac au cerut ca directorul tehnic al CUP Dunărea să-și prezinte demisia, sau să fie demis, dacă această solicitare întârzie să apară.
Reamintim faptul că vineri, 6 mai, la intersecția străzilor 1 decembrie 1918 și Plevna, o fetiță de numai 4 ani a căzut într-o canalizare care nu era acoperită sau semnalizată. Fetița a fost salvată cu ajutorul polițiștilor și pompierilor care au fost alertați prin apel la 112. După ce a fost scoasă din canalizare, copilul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
La acea dată, directorul tehnic al societății, Ionel Pătrașcu, declara:
”Așa, și? Ce mă zăpăciți la cap? Se mai fură capacele… Căutați-l pe directorul economic, să va dea detalii. Da, eu sunt tehnic, dar el conduce. Căutați pe cine se ocupă de relația cu presă, că e un purtător de cuvânt, nu stau eu… Pa!”.
Primarul și președintele CJ au declarat că se vor lua măsuri inclusiv la nivel de management al companiei pentru îmbunătățirea serviciilor.
DECLARAȚII VIDEO:
Într-un final, CUP Dunărea a transmis un comunicat prin care își cere scuze, cu mențiunea că acea canalizare nu le aparține.
”Ne cerem scuze public pentru declaraţiile nefericite emise de inginerul șef responsabil cu exploatarea rețelelor CUP “Dunărea” Brăila. Având în vedere că acestea au fost inadecvate poziţiei şi responsabilităţilor sale, la nivelul societăţii s-a declanşat o anchetă internă.
Facem mențiunea că acel cămin de evacuare aparține fostei centrale termice CT Hristov Botev care se află în lichidare. Căminul de canal, aflat în administrarea CUP “Dunărea” Brăila, este situat la o distanță de aproximativ doi metri de locul incidentului și este prevăzut cu capac.
Cu toate acestea, în urma nefericitului incident am intervenit imediat, am luat măsuri și am asigurat protecția zonei pentru a preîntâmpina producerea altor evenimente”, se arată în comunicat.
Pentru a veni în ajutorul companiei și pentru ca astfel de incidente să nu se mai repete, brăilenii au la dispoziție un număr de telefon 0239.692.900 sau adresa de email a societăţii dunarea@apabraila.ro, unde pot semnala canalizările fără capac.