GALERIE FOTO | Medalie de bronz obținută de HC Dunărea Brăila la Turneul Internațional ”Handbal Cup Vaslui”

Junioarele III ale Handbal Club Dunărea Brăila au participat weekendul trecut la Turneul Internațional HANDBAL CUP VASLUI,  organizat de Liceul cu Program Sportiv Vaslui.

Echipa antrenată de prof. Irina Chiș a fost invitată să participe alături de echipa gazdă LPS Vaslui, CSO Buhuși, HC Bucovina și Comite Departamental de Handbal de Haute (Franța) la acest turneu internațional de handbal feminin, în perioada 6-8 Mai 2022, care a avut loc Sala Polivalentă din Vaslui. Lotul echipelor participante a fost format din junioare născute în anul 2008.

Echipa brăileană a susținut în cadrul turneului 4 meciuri a câte 3 reprize, la finalul turneului clasandu-se pe locul al 3 lea și obținând astfel medalia de bronz.  

În prima etapă fetele noastre au jucat în compania celor de la LPS Vaslui  ( R1 16-17) (R2 10-15) (R3 12-14)  – Scor Final 38-46.

A doua etapă a venit cu o victorie pentru echipa noastră care s-a impus în fata celor de la HC Bucovina Suceava ( R1 7-12) (R2 5-13) (R3 8-11) – Scor  Final 20-36.

În etapa a treia a turneului, HC Dunărea Brăila a întâlnit HAUTE GARONNE, o formație din Franța, ( R1 15-9) (R2 16-6) (R3 10-8) – Scor  Final 41-23

Ultimul meci din cadrul turneului pe care echipa noastra l-a susținut, a fost împotriva fetelor de la – CSO Buhuși, meci în care fetele noastre s-au impus în toate cele trei reprize (R1 11-9) (R2 12-11) (R3 12-10) – Scor  Final 35-30.

Delegația clubului nostru a fost formată din urmatoarele jucătoare: Rîmniceanu Delia Ioana, Mustață Eliza Ana Maria, Băbeanu Ștefania Daniela Denisa, Dan Roxana Ioana, Spânu Ioana, Panait Maria Andreea, Schingioiu Bianca Ștefania, Camnasio Morena, Cristea Alesia Maria, Leoacă Andreea Alexandra, Dumitru Alexia și Baldovin Miruna.

Pe lângă premiul oferit echipei, fetele noastre au fost recompensate și cu premii individuale în funcție de prestația pe care au avut-o pe durata turneului, astfel că BALDOVIN MIRUNA a fost desemnată CEL MAI BUN CENTRU, BĂBEANU DENISA – CEL MAI BUN INTER DREAPTA, iar CAMNASIO MORENA – GOLGHETER.

“A fost un turneu reușit în care echipa noastră a demonstrat că este pe un trend ascendent în ceea ce priveste jocul și totodată a fost o experiență nouă având în vedere faptul că au putut să își măsoare forțele și cu o echipă internațională, din Franța. Meciurile nu au fost grele dar nici ușoare, am încercat să găsim soluții pentru a ne îmbunătăți relațiile de joc având succes, drept pentru care felicit fiecare jucatoare în parte. Urmează ultimele 2 etape de campionat, după care vom merge la Turneul Final al Grupelor Speranță, unde ne dorim o clasare cât mai bună”

,a declarat antrenorul echipei prof. Irina Chiș.

Handbalul juvenil de la HC Dunărea este într-o fază ascendentă, acest lucru fiind confirmat de evoluțiile echipelor pe care clubul brăilean le are înscrise în campionatele naționale. Echipa de Junioare III este foarte aproape de calificarea la Turneul Final din cadrul Grupei Speranța 1 iar echipa de Junioarele II este calificată în Grupa Valoare 1 unde au avut rezultate remarcabile, printre care și victoria în fața echipei Centrului Național Olimpic de Pregătire Juniori Iași

”Susținem intens activitățile grupelor de junioare din cadrul clubului. Ne dorim să creștem sportive care să ajungă să joace atât la nivel de junioare cât și la echipa mare, iar pentru asta e nevoie de competiții cât mai multe. Brăila are potențial sportiv extraordinar, iar Handbal Club `Dunărea` este pregătit să formeze jucătoare de performanță. Avem antrenori implicați care știu cum să scoată în evidență talentul fiecărei jucătoare în parte, astfel încât rezultatele echipelor să fie cât mai bune”

,a declarat președintele HC Dunărea Brăila, Adrian Manole.

În perioada 10-11 Mai 2022, în Sala Polivalentă din Brăila, au loc meciuri contând în Campionatul Național atât pentru echipa de Junioare III cât și Junioare II. Astfel, pe data de 10 Mai 2022, începând cu ora 12:00, HC DUNĂREA BRĂILA J2 joacă împotriva echipei LPS IAȘI J2, iar pe data de 11 Mai 2022, începând cu ora 17:00, HC DUNĂREA BRĂILA J3 joacă împotriva CSM FETEȘTI J3.

Intrarea este liberă.
Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry