O fetiță de 4 ani a căzut într-o canalizare fără capac! CUP Dunărea nu își asumă responsabilitatea! Opoziția cere demisia!

Incidentul s-a produs vineri, 6 mai, la intersecția străzilor 1 decembrie 1918 și Plevna. Fetița a fost salvată cu ajutorul polițiștilor și pompierilor care au fost alertați prin apel la 112. După ce a fost scoasă din canalizare, fetița a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Întrucât Silviu Mangiurea, managerul Companiei de Utilități Publice „Dunărea”, se află în concediu medical, LIBERTATEA.ro l-a contactat pe directorul tehnic Ionel Pătrașcu, cerându-i un punct de vedere cu privire la incidentul din Centrul Istoric, o zona intens circulată.

Pătrașcu, care are în responsabilitate directă rețeaua de canalizare, ne-a răspuns sec, considerând că este vorba despre o situație comună, deși o fetiță de 4 ani a ajuns pe patul de spital.

„Așa, și? Ce mă zăpăciți la cap? Se mai fură capacele… Căutați-l pe directorul economic, să va dea detalii. Da, eu sunt tehnic, dar el conduce. Căutați pe cine se ocupă de relația cu presă, că e un purtător de cuvânt, nu stau eu… Pa!”, a fost reacția directorului tehnic al CUP „Dunărea”.

Nici până la această oră reprezentanții CUP Dunărea nu au prezentat o declarație publică cu privire la acest eveniment. Nu și-au cerut scuze familiei, nu s-au interesat de soarta copilului și nici nu și-au declarat intențiile față de impertinența directorului tehnic.

Ce a făcut CUP Dunărea? După incident, Compania a acoperit canalizarea cu o dală și a montat un indicator de semnalizare.

Liderul opoziției locale, președintele PNL – Alexandru Popa spune că ”incompetența, cinismul și nesimțirea celor de la CUP Dunărea au ajuns să facă victime printre copii!”

După mediatizarea acestui caz, liderul opoziției locale, deputatul PNL Alexandru Popa a avut o reacție publică cu privire la nepăsarea de care au dat dovadă reprezentanții companiei CUP Dunărea.

”Incidentul cu fetița de 4 ani care a căzut într-o canalizare fără capac și reacția conducerii CUP Dunărea când a aflat despre ceea ce s-a întâmplat ne arată cât de mare pot fi cinsimul și bătaia de joc a celor de la această companie.

Să ajungi tu, directorul tehnic al firmei, să spui „Așa. Și? Ce mă zăpăciți la cap?”, când afli despre ceea ce s-a întâmplat, este ceva incredibil. Niciun om de bun simț nu poate să spună așa ceva, când e vorba despre un copil care a căzut într-o canalizare și a fost scos de acolo de pompieri. Și nu e vorba numai de rănile pe care le-a suferit fetița, e vorba și de sperietură și de modul în care a afectat-o la nivel psihologic. Eu, ca tată a doi copii, nici nu vreau să mă gândesc că una dintre fetițele mele ar fi putut trece prin așa ceva.

Nu există altă  soluție onorabilă decât demisia directorului tehnic al CUP Dunărea, Ionel Pătrașcu, demisie pe care o cer public. Și cred că este de bun simț ca primarul Marian Dragomir și președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, cei care care patronează politic CUP Dunărea, să-și ceară scuze public familiei fetiței.

Brăilenii știu cât de multe au fost problemele pe care le-au avut cu CUP Dunărea de-a lungul anilor și calitatea serviciilor acestei companii care a fost transformată într-o firmă de casă a PSD-ului, în care angajările sunt în sistem PCR (Pile, Cunoștințe și Relații). Brăilenii știu cum au fost tratați de cei de la CUP Dunărea când au avut vreo problemă legată de furnizarea apei sau de facturi. Brăilenii știu că de-a lungul timpului au fost puși să plătească ca apă potabilă o apă care nu era potabilă și că li s-au umflat facturile în mod artificial”, a declarat președintele PNL Brăila.

În final, deputatul i-a cerut demisia directorului tehnic al CUP Dunărea: ”Acest incident este însă picătura care a umplut paharul. Demisia, domnule Pătrașcu!”

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry