În sezonul rece, unul dintre cele mai pregătite preparate culinare este tochitura de porc. O rețetă tradițional românească gătită într-o varietate de feluri, dar cu un gust deosebit. Învață cum să faci tochitură de porc alături de mămăliguță caldă și ou.
Ingrediente:
- 400 g carne macră de porc (pulpă sau muşchi);
- 400 g fleică;
- 100 g ficat;
- 1-2 linguri ulei sau o lingură cu untură;
- 3-4 căţei de usturoi;
- Sare;
- Piper;
- 100 ml vin.
Un preparat tradițional, din bucătăria românescă, făcut după o rețetă simplă și rapidă. Iată cum faci cea mai bună tochitură de porc.
Carnea se spală, se curăţă de pieliţe, se taie cubuleţe de 3 – 4 cm şi se lasă la scurs. Se pun bucăţile de carne să se prăjească, într-o tigaie încinsă cu ulei şi se întorc de pe o parte pe alta, numai când au prins crustă.
Ficatul se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pune în tigaie, alături de celelalte bucăţi de carne. Se întorc când au prins crustă şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă puţin câte puţin vin îndoit cu apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până când se înmoaie bine carnea.
Usturoiul se toacă mărunt şi se pisează cu puţină sare. Se subţiază cu 2-3 linguri de apă şi se toarnă în tochitură. Se potriveşte la gust cu sare şi se mai lasă pe foc doar câteva minute.
Tochitura de porc se servește caldă împreună cu mămăligă, murături asortate și ou ochi deasupra.