Intervenții ale pompierilor brăileni în ultimile 48 de ore!

În perioada 03.08.2024, ora 07:00 – 05.08.2024, ora 07:00, subunitățile inspectoratului au fost solicitate să intervină pentru limitarea și lichidarea a patru incendii de vegetație uscată și gunoi, în localitățile Valea Cânepi, Chiscani, Vădeni și pe DN 2B Dig Brăila – Galați un au ars, cumulat, cca. 2,5 ha de vegetație uscată și cca. 600 kg. gunoi.

Cauza probabilă predominantă care a dus la producerea incendiilor de vegetație a fost determinată de folosirea focului deschis fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor sau fumatul în locuri neamenajate.

Pentru siguranţa populației și a bunurilor acestora, se impune aplicarea următoarele minime măsuri:

  • nu aprinde focul în zone cu vegetație uscată, culturi, miriște sau în zonele împădurite şi pe timp de vânt;
  • resturile de țigară pot genera incendii. Nu le arunca oriunde!

ISU Dunărea Brăila reamintește cetățenilor să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma într-un incendiu de proporții care poate genera pagube materiale majore, dar și pierderi de vieți omenești.

În perioada amintită echipaje ale inspectoratului au asigurat zona și au acordat asistență medicală în urma producerii a două accidente rutiere produse în municipiul Brăila și pe DJ 221 între localitățile Ianca și Șuțești. În urma acelor două accident rutier au rezultat opt victime (patru adulți și patru minori), în stare conștientă, preluate și transportate la U.P.U Brăila de către echipaje SMURD și ale S.A.J. Brăila

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry