Președintele și 26 de consilieri au depus astăzi jurământul pentru un nou mandat! Chiriac: ”Brăilenii nu au ales scandalul ci proiectele, iar noi suntem obligați să le apărăm votul!”

Pentru Consiliul Județean Brăila, au fost stabilite, prin Ordin de Prefect 30 de mandate. Dintre acestea, 27 au fost validate, iar la ședința de constituire au participat 26 de aleși.

Un consilier, care deși a fost validat, a refuzat să depună jurământul, renunțând astfel la mandat. Este vorba despre Marian Simion, care a candidat din partea Partidului AUR iar ulterior a părăsit acest partid.

Alături de noii consilieri au fost și candidații la alegerile parlamentare, Doinița Ciocan, Mircea Florin și Vali Priceputu(nr. care a depus jurământul, după ce a fost ales consilier județean pe listele PSD), dar și deputatul Nicu Niță. La ședință a luat cuvântul și prefectul județului Brăila, Iulian Timofei.

La finalul ședinței de constituire a noului Consiliu Județean, președintele Iulian Chiriac a declarat:

Este un privilegiu să depun din nou jurământul în calitate de președinte al Consiliului Județean Brăila. Voința brăilenilor a fost clară, iar cetățenii au întotdeauna dreptate indiferent de ce spunem noi, politicienii.

Am realizat împreună multe lucruri importante pentru dezvoltarea județului nostru, dar provocările și oportunitățile nu se opresc și nu trebuie să se oprească aici.

Vă asigur că, alături de noua echipă de consilieri județeni, vom continua să lucrăm pentru binele comunității, axându-ne, așa cum am făcut-o mereu, pe proiecte concrete.

Am un mesaj și pentru colegii din Opoziție. Voi fi mereu deschis la un dialog constructiv. Dar nu voi fi deschis la circ și critici gratuite venite doar dintr-un interes politic.

O să avem diferențe de opinie, dar ele trebuie să fie un prilej de îmbunătățire a unor situații. Brăilenii nu au ales scandalul sau jignirile, ci proiectele, iar noi suntem obligați, indiferent de partid, să le apărăm votul.

Și, nu în ultimul rând, vreau să le mulțumesc tuturor colegilor din PSD Brăila. Sunteți o echipă extraordinară!”.

Astăzi, au depus jurământul în noul mandat consilierii: Abăseacă Mihai, Anton Gina, Dragomir Carmelia, Bolovan Cici, Botea Viorel, Brânză Vlăduț, Bucălău Alexandru, Burtea Fănel, Cazacu Mirela, Căpățînă Dan, Chivu Mirela, Culea Raluca, Dobre Ionuț, Dumitru Aurel, Geru Laura, Ichim Andrei, Ifrim Camelia, Koler Virginia, Lungu Dănuț, Mitescu Marius, Neacșu Cristian, Negru Marius, Priceputu Vali, Sîrbu Marian, Turcoeanu Valentina, Vîlsan Dorel.

În următoarele ședințe vor fi validați alți patru consilieri județeni și se vor alege vicepreședinții Consiliului Județean.

Toate doamnele care au depus astăzi jurământul, în noua funcție, au primit câte un buchet de flori din partea președintelui Consiliului Județean, Iulian Chirac.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry