VIDEO: De ce nu a câștigat PNL alegerile locale? Canciu, cu Boboc alături, spune că liberalii NU au avut o alternativă la PSD!

Partidul Național Liberal, așa cum au gândit conducătorii la momentul respectiv, nu a creat o alternativă reală de opoziție împotriva PSD-ului(…) Nu ne bucurăm, nici eu, nici domnul președinte, de niște firimituri și ne dorim să creăm o alternativă”, spunea Cătălin Canciu, în cadrul unei conferințe de presă.

Dacă la alegerile parlamentare aproape toți liberalii și-au dorit un loc pe liste, Canciu spune că la locale, colegii lui de partid nu au fost la fel de dornici să-și asume candidatura.

Întrebat despre faptul că una din alternativele propuse de PNL la alegerile locale a fost chiar actualul președinte interimar al PNL, Cătălin Boboc, care se afla alături de Canciu, în conferința de presă, președintele Organizației Municipale a declarat:

Din cunoștințele mele nu a existat o concurență. Toată lumea se ascundea pe la colțuri pentru a nu candida, la alegerile locale. Am avut atât de mulți candidați pentru Primăria municipiului Brăila? Toată lumea a intrat sub masă și partidul a fost nevoit să aducă un candidat din afară. Câți candidați au fost pentru funcția de președinte la Consiliul Județean? Domnul Boboc a ridicat mâna”, spune Cătălin Canciu, deși cel puțin pentru Consiliul Județean au fost liberali care au declarat public că își asumă o candidatură.

În ultimii patru ani, președintele PNL Alexandru Dănăilă a fost cel care și-a asumat public o eventuală candidatură la funcția de președinte al Consiliului Județean, după care, dat la o parte de tandemul Boboc – Căprariu, Dănăilă nu numai că nu a mai candidat dar și-a asumat și răspunderea pentru greșelile candidaților și drept urmare și-a dat demisia de la conducerea PNL. O altă alternativă era Ovidiu Nechita, liberalul care și-a dat demisia și a candidat independent după ce ”găștile din PNL”, așa cum le numea el, au pus mâna pe organizația de la Brăila. Nechita spunea acum două luni într-o conferință de presă că a fost ”vândut” la un grătar.

O campanie, niște alegeri, niciodată nu se câștigă și nici nu se pierde de către o singură persoană. Din păcate, și nu îmi pare bine că o spun, destui colegi, destul de implicați la un moment dat, au crezut că se poate așa – într-o relație de prietenie cu PSD-ul și în opoziție cu PSD-ul – atunci automat că nu ești credibil(…)”, spune Cătălin Boboc – alternativa pe care au avut-o brăilenii la Consiliul Județean.

Chiar dacă Boboc nu își asumă personal eșecul alegerilor trecute și dă vina pe colegii care ar fi avut diferite ”blaturi” cu PSD, rezultatul alegerilor arată că Boboc a obținut 23,94%, mai puțin decât scorul PNL-ului la Consiliul Județean, 26,52%.

Întrebat dacă a luat măsuri față de membrii PNL pe care îi acuză de ”relații” cu PSD, Cătălin Boboc a declarat:

De când sunt președinte interimar, la filiala PNL Brăila, și Cătălin Canciu, la Organizația Municipală a PNL Brăila, nu am dat pe nimeni afară și nici nu ne propunem asta. Cu excepția unor colegi care au postat că nu mai sunt membri datorită unor opțiuni mai noi, politice, nu am dat pe nimeni afară și nici nu ne propunem să dăm pe nimeni afară(…)”, a declarat Cătălin Boboc.

Întrebarea firească, ca de final de campanie electorală, este cine își va asuma răspunderea pentru rezultatul alegerilor parlamentare pentru că, de această dată, nu mai există niciun Dănăilă și niciun Tabarac, care să-și prezinte demisia de onoare?

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry