ADIO mașini în stațiunea Lacu Sărat! Accesul auto va fi restricționat după amenajarea unei parcări moderne, care va fi supravegheată video!

În februarie 2021, Consiliul Judeţean Brăila, Consiliul Local Municipal Brăila şi Consiliul Local Chiscani şi-au desemnat reprezentanţii în Consiliului Director al Asociaţiei de Cooperare şi Parteneriat Local pentru Dezvoltarea Staţiunii „Lacul Sărat”, organism înfiinţat la sfârşitul anului trecut cu scopul de a dezvolta staţiunea, recunoscută în ţară şi peste hotare pentru proprietăţile curative ale nămolului de aici.

Între planurile ADI cu privire la stațiunea Lacu Sărat se numără și restricționarea traficului auto. Președintele Consiliului Județean, Iulian Chiriac, spune că se dorește un turism civilizat în stațiune, iar asta înseamnă, în primul rând, reabilitarea spațiului de parcare de la intrarea în stațiune și montarea unor camere de supraveghere, pentru siguranța turiștilor.

”Ne dorim să avem un turism civilizat. Dacă facem acea parcare mare, cu plata pe oră, 1 leu, 2 lei, 5 lei… Dacă va fi nevoie de cazare, poți intra cu mașina să lași bagajele, dar îți retragi mașina în parcare, frumos, unde va fi păzită, vor fi camere de luat vederi. Ne dorim să nu mai fie acea aglomerație de mașini în zonele de spații verzi. Se va face și un program pentru aprovizionarea agenților economici de acolo. Accesul va fi liber pentru persoanele care nu se pot deplasa pentru tratament(…)

Este păcat să facem o parcare frumoasă și să nu fie plină!”,

a declarat președintele Consiliului Județean Brăila, Iulian Chiriac.

Săptămâna viitoare ar trebui să înceapă lucrările de modernizare a stațiunii Lacu Sărat. Mai întâi se vor reabilita străzile și aleile de acces, iar apoi se vor face investiții în amenajarea spațiilor verzi.

ADI Lacu Sărat are în vedere inclusiv amenajarea unui loc de joacă pentru copii.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry