Brăila-Buzău și Brăila-Focșani vor fi scoase la licitație anul viitor! Grindeanu speră ca în 2022 să semneze contractele de execuție pentru cele două drumuri expres!

Ministrul Transporturilor, viceprim-ministrul Sorin Grindeanu, a venit cu vești bune la Brăila. În vara anului 2022, cele două drumuri expres Brăila-Buzău și Brăila-Focșani vor fi scoase la licitație. Grindeanu speră să nu existe contestații care să ducă la întârzieri, astfel încât, tot în 2022 să fie semnate și contractele de execuție.

”Așa cum s-au angajat colegii mei de la CNAIR, anul viitor ar trebui să se întâmple multe lucruri bune în aceste două județe (n.r. Brăila-Galați). Față de ceea ce vă spuneam mai devreme, ar trebui să înceapă licitația atât la Brăila-Buzău cât și la Brăila-Focșani, la jumătatea anului viitor. În funcție de etapele pe care le știți, legate de licitație, eu m-aș bucura foarte mult să semnez contractul de execuție anul viitor. Oricum, anul viitor trebuie să se întâmple multe lucruri, atât în ceea ce privește județul Brăila, cât și județul Galați, pentru a recupera din datoriile pe care statul român le are atât față de Brăila cât și față de Galați”,

a declarat viceprim-ministrul Sorin Grindeanu.

Drumul Brăila – Buzău are denumirea generică „Muntenia Expres”, indicativ DX7 cuprins în Master Planul de Transport și urma să facă legătura între localitățile Găiești – Târgoviște – Ploiești – Buzău – Brăila. Contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru Drumul Expres de la Buzău la Brăila a fost semnat, după cum a anunțat Compania de Drumuri, în februarie 2020 și a costat 16,6 milioane de lei.

Brăila – Focșani este în plan din 2019. Atunci, CNAIR a scos la licitație și realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru Drumul Expres Focșani – Brăila (denumit și „Milcovia Expres”), cu o lungime de circa 76 de km și un cost estimat în MPGT de circa 297 de milioane de euro. În iunie 2020, CNAIR a semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, care a costat 15 milioane de lei.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry