Brăila nu rămâne în GUNOAIE! S-a mărit numărul de containere iar azi se face licitația! Operatorul va intra în cel mai scurt timp în cartiere!

Primarul municipiului, Marian Dragomir, le-a transmis brăilenilor să aibă încredere că și această problemă va fi rezolvată. Administrația locală nu a cedat în fața șantajului operatorului unic de salubritate și nu a mărit tariful pentru acest serviciu.

Deși a pierdut primul proces în instanță, RER și-a încetat activitatea în municipiul și județul Brăila.


VOM REZOLVA PROBLEMA GUNOIULUI !!!

AZI ORGANIZĂM LICITAȚIA

IERI S-A DECLARAT STARE DE ALERTA PE SALUBRIZARE

Până la finalizarea licitației, deja am început amplasarea unui număr de 600 de containere astfel încât să creștem capacitatea de depozitare

1. Ieri s-a constat că RER nu a mai adunat gunoiul, încălcând decizia Tribunalului Brăila care i-a anulat notificarea de reziliere a contractului

2. Ieri, Guvernul României a emis Hotărârea nr. 12/11.06.2024 prin care s-a avizat Hotarârea nr 8/22.05.2024 emisă de Prefectura Brăila privind propunerea declanșării Stării de Alertă la nivelul Județului Brăila

3. Ieri, Prefectura Brăila a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și a declarat Stare de Alertă pe Salubrizare în Județul Brăila

4. LEGAL DOAR DUPĂ ACESTE ETAPE PRIMĂRIILE DIN JUDEȚUL BRĂILA POT ORGANIZA LICITAȚIA PE SALUBRIZARE ÎN REGIM DE URGENȚĂ

5. Ieri, Primăria Brăila a pregatit demararea licitației

6. Azi, 12.06.2024 Primăria Brăila organizează licitația

7. Azi, 12.06.2024 desemnăm câștigătorul în regim de alertă, până la organizarea licitației de către ADI DUNĂREA BRĂILA – asocierea tuturor primăriilor din județ

8. În maxim 2 zile societatea câștigătoare va începe colectarea gunoiului.

9. Știm că este o situație grea, dar suntem obligați să respectăm prevederile legale și o vom face.

10. Vă garantez că nimeni nu va da nimic în plus la salubritate, nici măcar 1 leu. Banii plătiti de brăileni pentru salubrizare sunt în cont la Trezorerie deoarece primăria a platit către RER doar serviciile prestate.

11. Vă mai garantez că se vor lua toate măsurile legale împotriva RER care a generat această situație neplăcută. Nu este posibil ca o societate să creeze o astfel de situație încălcând decizia instanței, lăsându-ne cu gunoiul pe stradă în caniculă și să scape nepedepsită legal.

ISTORIC

RER A FUGIT DIN BRĂILA, DEȘI AM CÂȘTIGAT ÎN PRIMĂ INSTANȚĂ:

PROBLEME MARI CU SALUBRIZAREA PENTRU CĂ NU AM VRUT SĂ CREȘTEM TARIFUL, DAR LE REZOLVĂM, AȘA CUM AM FĂCUT DE FIECARE DATĂ !!!

DETALII:

1. RER a solicitat creșterea tarifului!

2. Toate primăriile din județ, inclusiv Primăria Brăila, au menționat că vor acorda creșteri de tarif doar în condițiile legii!

3. RER a notificat Primăria privind rezilierea contractului!

4. Primăria Brăila a câștigat în primă instanță procesul cu RER și s-a anulat notificarea de reziliere, fapt ce obligă RER să respecte contractul!

5. RER a fost notificată că a pierdut procesul și trebuie să adune gunoiul!

6. Prefectura a fost notificată anticipat de intenția RER de a nu mai aduna gunoiul!

7. Prefectura a transmis către Comitetul Național de Situații de Urgență toate documentele în vederea declarării STĂRII DE ALERTĂ PE SALUBRIZARE!

8. CNSU va declara azi, 11.06.2024, Starea de Alertă pe salubrizare doar după ce a constatat că RER nu mai adunat gunoiul

9. ADI ECO mandatează fiecare Primărie să facă propria achiziție pentru salubritate până la finalizarea procedurii privind o nouă licitație pe tot județul.

10. Primăria Brăila a demarat azi, 11.06.2024, procedura de desemnare a noii societăți de salubrizare. ORICE PROCEDURĂ DEMARATĂ ANTERIOR DATEI DE 11.06.2024 ERA NELEGALĂ și trebuie să respectăm legea indiferent cât de mare este presiunea sau necesitatea!

11. Vă rog mult să înțelegem că trecem printr-o situație dificilă, dar o rezolvăm noi și pe aceasta în câteva zile!

12. Nimeni nu va plăti nimic în plus la salubrizare, nici măcar 1 leu, iar singurii care vor plăti pentru această situație vor chiar cei de la RER !!!”

– a transmis primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry