”Caut lesă, cu stăpân! Rog seriozitate!” Poți să-l iei acasă sau să adopți la distanță – Adăpostul din localitatea Unirea, la dispoziția iubitorilor de câini!

Adpostul pentru câini fără stăpân, situat în localitatea Unirea, județul Brăila, are o capacitate de cazare de 126 de locuri, dintre care 42 sunt destinate adopțiilor la distanță. În adăpost sunt cazați câinii abandonați pe domeniul public, de către stăpânii care nu au mai putut, din diferite motive, să le ofere un cămin.

Adăpostul este prevăzut cu o sală de chirurgie, sală post operatorie, farmacie, boxă pentru primirea animalelor, boxe pentru cazarea animalelor – interioare și exterioare – spații de depozitare și corp administrativ.

La intrarea în adăpost, câinii sunt examinați medical, deparazitați, vaccinați antirabic, sterilizați, crotaliați și înregistrați. Serviciile medicale sunt asigurate de un medic veterinar, de liberă practică, aflat într-o relație contractuală cu SUPAGL, și un tehnician veterinar.

Câinii beneficiază de hrană și apă, conform indicațiilor medicului, dar și de tratamente medicale, atunci când este cazul.

SUPAGL continuă campania de adopție prin fotografierea câinilor și promovarea lor pe rețelele de socializare și în mediul online, în speranța găsirii unui cămin, pentru fiecare în parte. Totodată SPAGL a încheiat contracte cu diferite organizații de protecție a animalelor care periodic adoptă câini, care apoi pleacă spre familii iubitoare, peste hotare.

Din 2018 și până la momentul actual, aproximativ 2500 de câini și-au găsit un cămin datorită eforturilor depuse de administrația locală, prin SUPAGL. La acest rezultat au contribuit și organizațiile de protecție a animalelor din țară și din străinătate, care s-au implicat activ în adopția patrupedelor.

Viceprimarul Doinița Ciocan încurajează brăilenii să le ofere un cămin câinilor care se află acum în grija autorităților locale

Primăria Brăila, prin SUPAGL a strâns de pe străzile orașului, în ultimii 2 ani și jumătate, mai mult de 2500 de câini, dar eforturile noastre sunt încununate de succes atunci când aceștia își găsesc prin adopție o casă, un stăpân.

În acest moment în Adăpostul public sunt 130 de câini care speră să fie adoptați.

Animalele sunt oferite spre adopție – fie ea efectivă, sau la distanță- vaccinate, sterilizate și microcipate, în mod gratuit. Cei care optează pentru adopția la distanță trebuie să suporte cheltuielile de întreținere a câinelui în adapost, unde va beneficia de o îngrijire atentă, supraveghere, examinare medicală și tratamente. Toți cei care doresc să adopte un câine pot vizita adăpostul sau pot alege viitorul prieten de pe pagina de Facebook a adăpostului. Încurajăm adopția dar o recomandăm să se facă în mod responsabil, adoptatorul având obligația de a nu abandona câinele pe domeniul public. Suntem convinși că prin eforturile conjugate ale administrației locale, a organizațiilor de protecție a animalelor, a tuturor cetățenilor vom diminua numărul de câini de pe străzile municipiului, le vom oferi un adăpost și vom crește numărul câinilor adoptați”, a declarat viceprimarul Doinița Ciocan.

Câinii cazați în adăpostul de la Unirea pot fi adoptați, pe baza unei declarații – angajament și a actului de identitate, dar nu înainte de a primi acordul medicului veterinar, care stabilește stare de sănătate a câinelui și recomandă tratament, dacă este cazul.

Câinii pot fi adoptați și de la distanță, fără ca patrupedul să părăsească adăpostul, în limita locurilor disponibile, prin completarea unei declarații-angajament și încheierea unui contract de adopție, la distanță. În acest caz, aparținătorul suportă toate cheltuielile necesare pentru cazarea câinilor în adăpost.

SUPAGL Brăila va continua să ofere spații de cazare câinilor, care au fost abandonați de stăpâni, și va continua promovarea câinilor din adăpost prin toate mijloacele disponibile: în mediul online dar și prin intermediul mass-mediei.

Cetățenii care intenționează să adopte un câine trebuie să aibă în vedere responsabilitățile care le revin: sterilizarea, microciparea, înregistrarea și supravegherea lor în spațiile publice.

Persoanele interesate de adopția unui câine din adăpostul de la Unirea pot obține informații la numărul de telefon 0756.467.592 sau prin adresa de email supaglbraila@gmail.com

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry