Beți și drogați, la volan! În minivacanța de Rusalii au fost reținute 74 de permise!

În perioada minivacanței de Rusalii, polițiștii rutieri brăileni s-au aflat la datorie pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de alcool sau a altor substanțe, precum și pentru fluidizarea traficului rutier.

Obiectivul principal al polițiștilor rutieri este salvarea de vieți și prevenirea accidentelor rutiere prin depistarea și sancționarea celor care pun în pericol siguranța traficului.

Astfel, în perioada 5-8 iunie a.c., poliţiştii au acţionat pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave

În urma neregulilor constatate în trafic, aceștia au reținut 74 de permise de conducere și 9 certificate de înmatriculare.

Exemple:

În ziua de 6 iunie a.c., la ora 00:30, poliţişti din cadrul Poliției Orașului Ianca au depistat un șofer, în vârstă de 28 de ani, din localitatea Plopu, al cărui autoturism era căzut cu roțile din spate într-un șanț de pe marginea părții carosabile.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,80 mg/l.

În cursul aceleiași zile, la ora 21:00, poliţişti din cadrul Poliției Orașului Făurei l-au depistat în trafic pe un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din comuna Jirlău, în timp ce conducea o autoutilitară pe raza localității de domiciliu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,50 mg/l.

De asemenea, la ora 23:50, poliţiştii l-au depistat și pe un bărbat, în vârstă de 38 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe raza orașului Făurei, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 0,59 mg/l.

Șoferii au fost conduși la spital pentru recoltarea unor probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestora polițiștii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

•        

La data de 07.06.2020, în jurul orei 00:30, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din Brăila, în timp ce conducea o mașină pe strada Griviței.

Brăileanul a fost testat cu aparatul DRUGTEST, rezultând prezența unei substanțe psihoactive, respectiv a cocainei, și a fost condus la spital, pentru recoltarea unor probe biologice.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

•        

În dimineaţa zilei de 07 iunie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că pe strada Andrei Cocoş, din municipiu, un auto ar fi lovit un alt vehicul ce era parcat.

În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale.

În urma testării celor doi șoferi cu aparatul etilotest, polițiștii au constatat că unul dintre ei, în vârstă de 32 de ani, din Brăila, avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 1,22 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

•        

Azi-noapte, în jurul orei 02:00, poliţişti din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Viziru     l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat, în vârstă de 46 de ani, din Brăila, în timp ce conducea un vehicul pe raza localităţii Viziru.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea în aerul expirat o îmbibație alcoolică de 1,08 mg/l, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

•        

În noaptea de 8 iunie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au oprit în trafic pe un tânăr, de 27 de ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea un vehicul pe Bulevardul Dorobanţilor.

Tânărul a fost testat cu aparatul DRUGTEST, rezultatul fiind pozitiv pentru două substanţe psihoactive, respectiv M.D.M.A şi KET, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

•        

 În dimineaţa zilei de 08 iunie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Rutier l-au depistat pe un tânăr, în vârstă de 19 ani, din Brăila, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe raza  municipiului, cu o viteză de 99 de km/h.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul avea dreptul de a conduce suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi se ocntinuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Express Your Reaction
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry